Oulun Naisunionin Kulttuuriviikko täynnä ohjelmaa – luutuneet käsitykset romukoppaan

Viikon aikana on paljon ohjelmaa, joissa on mahdollista kuulla Hanna Sarkkista, Silja Kejosta ja Sara Al Husainia.

Kulttuuri

Julkaistu: Kirjoittaja: Mun Oulu

Jaa sosiaalisessa mediassa:

Oulun Naisunioni järjestää 11.– 16. maaliskuuta Kulttuuriviikon, jota vietetään kulttuuritalo Valveella, Oulun kirjallisuudentalolla, Tuba-ravintolassa sekä Pop up -Klonkka -näyttämöllä. Viikon aikana on mahdollista kuulla naisia Hanna Sarkkisesta Maritta Kuulaan.

Oulun Naisunionin Kulttuuriviikon ohjelma alkaa paneelikeskustelulla maanantaina 11. maaliskuuta Valveen kahvila Paljetissa kello 18.30, jossa otsikkona on Feministinen talouspolitiikka.

Keskustelijoina ovat oululainen kansanedustaja (vas), valtionvarainvaliokunnan jäsen Hanna Sarkkinen sekä yhteiskuntavaikuttaja Eira Huusko-Kukkonen. Otsikon alla on tarkoitus vaihtaa ajatuksia kurjuuden juurista, hallituspolitiikasta sekä feministisen talouspolitiikan ratkaisumalleista.

”Koko viikon keskeinen teemamme on Kenen feminismi? ja sen luutuneiden käsitysten rikkominen. Vaikka olemme pitkään eläneet intersektionaalisen feminismin vaihetta, yhä edelleen sen mainitsemista hyssytellään”, toteaa viikon järjestelyistä vastaava aktiivi Ulla Kaislaranta.

Viikko on täynnä ohjelmaa ja sen järjestämisellä on painavia tausta-ajatuksia.

”Odotamme ja toivomme Oulun Naisunionissa ja yhteistyökumppaneittemme kanssa, että tapahtumamme löydetään ja että se innostaisi laajempaan ja pitempikestoiseen, ratkaisumalleja pohtivaan, innovatiiviseen keskusteluun vaietuista kysymyksistä, erilaisuuden tunnustamiseen ja elämän mielekkyyteen”, Kaislaranta lisää.

”Oulun Naisunionin teemoja ovat tasa-arvo, yhdenvertaisuus, monikulttuurisuus ja sukupuolten moninaisuus. Näiden kautta suodatamme tekemisemme.”

Tiistaina Valveella samassa paikassa kello 18 jatkuvat feministiset keskustelut. Tällä kertaa kysytään koko viikon teeman mukaisesti Kenen feminismi? Keskustelijoina kirjailija, aktivisti ja esikoisromaanistaan palkittu Sara Al Husaini sekä taiteilija, kirjailija ja queer-narratiivien purkaja Mira Aurelia Eskelinen.

Tilaisuudessa paljastetaan myös Vuoden Sara -tunnuspalkinto ja käynnistetään feministinen lukupiiri sekä nähdään Taukoteatterin Palkintovaimo.

Viikko huipentuu Pop up -Klonkkaan

Keskiviikkona 13. maaliskuuta kello 18 on Oulun kirjallisuudentalossa, Hallituskatu 9, tarjolla runoa, feminististä improa, perfoa sekä käynnistetään KSL:n juhlavuoden Tupsukapina. Vieraana muun muassa oululainen runoilija, kuvataiteilija ja dramaturgi Silja Kejonen.

Torstaina 14. maaliskuuta kello 20-22 vietetään Kulttuuriviikon Musteklubia Tuba food&loungessa, Mannenkatu 1. Minilukupiirissä kohteena Eveliina Talvitie: Pieniä ilkeitä tarinoita, ja Jarkko Korpuan vieraina Jaana Märsynaho ja Ulla Kaislaranta Craftivism-näyttelyasuissaan.

Lisäksi Matti A. Kemin runolautakunta arvioi ja pisteyttää oululaisten runoilijoiden esittämiä tekstejä ja kuullaan Lammassaari&Kanniainen-haitariduon arktisen arjen bluessävyjä ja tarinoita. Illan päätteeksi nähdään burleskia Eastre – pupujumalattaren esittämänä.

Perjantaina Valvenäyttämöllä nähdään muun muassa Matkalaukku-muotinäytös, jossa on asuina muun muassa laukkuja, radikaaleja ristipistoja, boxeripäähineitä, essuja, vöitä ja nauhoja.

Kulttuuriviikko huipentuu lauantaina 16. maaliskuuta kello 16 Pop up -näyttämö Klonkkaan, Hallituskatu 20, jolloin Ylimuonion urheiluteatteri esittää Palavien pihlajien rannat -esityksen. Päätösklubi alkaa kello 21, kun oululaislähtöinen, rockmusiikin räväkkä takapenkkiläinen Maritta Kuula saapuu esiintymään yhdessä kosketinsoittaja Janne Lastumäen kanssa. Tilaisuus kuuluu Klonkan ohjelmistoon.