Oulun lasten ja nuorten teatterifestivaali vaalii rohkeutta – lava on maalis-huhtikuussa myös avoin itse festarilaisille

Teatterifestivaali tarjoilee nuorisolle esimerkiksi teatteri Jurkan Jane! Jane! Jane! -näytelmän. Kuva: Teatteri Jurkka

Kulttuuri

Julkaistu: Kirjoittaja: Mun Oulu

Jaa sosiaalisessa mediassa:

 

Festivaalien teemana on tänä vuonna rohkeus. Sitä ajatellaan usein ulospäinsuuntautuneena ja äänekkäänä toimintana, mutta rohkeus voi olla myös hiljaista, lempeää ja kilttiä. Sen ei tarvitse olla benji-hyppy, vaan se voi olla juuri oikealla hetkellä annettu hali.

”Festivaalin esityksissä käsitellään esimerkiksi pimeän pelkoa, itseksi kasvamista ja koulukiusaamista. Teatteri tarjoaa turvallisen ympäristön astua yhdessä aremmillekin alueille”, festivaalin taiteellinen johtaja Alma Lehmuskallio kuvailee.

Festivaalien ohjelmisto koostuu lähes 20 esityksestä, joita on tarjolla eri ikäisille. Festivaaleille saapuvat muun muassa lapsille Lappeenrannan kaupunginteatterin Oi ihana Panama ja Suomen Komediateatterin Haltiattarien Rohkeuskoulu kaksivuotiaille, Tanssiteatteri Raatikon Paavo Virtanen ja pimeys kolmivuotiaille, Agit-Cirkin Kadonnut viisivuotiaille sekä musiikkiteatteri Kapsäkin Aarresaari seitsemänvuotiaille.

Open stage Pikisalissa

Nuorisolle on luvassa muun muassa teatteri Jurkan Jane! Jane! Jane!, Turun Kaupunginteatterin Jalat ilmassa ja Akseli Klonkin Prinssi Charlesin tunne.

Oulun teatterin omat tuotannot festivaaleilla ovat Peter Pan menee pieleen, Pienen hauen pyydystys, Nuorten näyttämön Antigone, Open Stage ja Seikkailullinen teatterikierros.

Open Stage kutsuu kaikki yli 13-vuotiaat nuoret esiintymään Pikisalin lavalle. Muoto on vapaa ja Open Stagella voi esittää esimerkiksi lavarunoutta, improa, sirkusta, musiikkia tai räppiä.

”Haluamme Open Stagella antaa mahdollisuuden nuorille esiintyjille itselleen olla rohkeita ja astua näyttämölle. Esitys voi kestää vaikka vain sekunnin, mutta askel toisten eteen voi olla todella merkityksellinen ottaa ja saada kokemus nähdyksi tulemisesta, vaikka se kuinka jännittäisi. Yhtä tärkeätä on kuitenkin myös tukea kaveria katsomosta käsin”, Lehmuskallio toteaa.

Festivaali toteutetaan yhteistyössä Kulttuuritalo Valveen, Jojo – Oulun Tanssin Keskuksen, Akseli Klonkin, Balettikoulu Sinikellon ja Flow Productionsin kanssa.

Tutustu ohjelmistoon osoitteessa teatteri.ouka.fi/festivaali.