Oulun Kirkkopäivillä paljon ohjelmaa – asiantuntijat ruotivat muun muassa keskustelukulttuurin muutoksia

Presidentti Tarja Halonen saapuu perjantaina 20. toukokuuta Oulun teatteriin keskustelemaan aiheesta Sanan voimalla kohti parempaa. Kuva: Kirkkopäivät

Kulttuuri

Julkaistu: Kirjoittaja: carita marion forsman

Jaa sosiaalisessa mediassa:

Toukokuun 20.–22. päivinä järjestettävässä suurtapahtumassa on ajankohtaisia arvokeskusteluja, konsertteja, katu- ja puistotapahtumia, workshoppeja sekä jumalanpalveluksia ja hartauksia.

Keskustelutilaisuuksissa on mukana oman alansa huippuammattilaisia. Ajatuksia kuullaan muun muassa ulkoministeri Pekka Haavistolta, Ulkopoliittisen instituutin johtaja Mika Aaltolalta, Jyväskylän yliopiston kyberturvallisuuden opettaja, eversti (evp) Martti J. Karilta, presidentti Tarja Haloselta ja Suomen jalkapallomaajoukkueen päävalmentaja Markku Kanervalta.

Lavalle nousevat myös Eeva Vekki, Mikko Alatalo ja Ilta Silva.

Tänä vuonna tapahtumassa käsitellään erityisesti keskustelukulttuuria ja sen murrosta teemalla Kuuntelen. Ymmärrän. Kunnioitan. Lisäksi aiheina ovat muun muassa ympäristöaktivismi, muutosjohtajuus, uskontodialogi ja luottamuksen rakentaminen sodassa ja rauhassa.

Maksullista ja maksutonta ohjelmaa

Kirkkopäivillä on tarjolla sekä maksullista että maksutonta ohjelmaa. Maksulliset tapahtumat keskittyvät lähinnä Oulun teatteriin, maksuttomat etupäässä Oulun tuomiokirkkoon.

Maksuttomia koko perheen tapahtumapaikkoja ovat Rotuaari, Keskustan seurakuntatalo ja Franzénin puisto. Teatterissa ja sen piha-alueella on kirkkotori, jossa järjestöt, yhteistyökumppanit sekä eri alojen yrittäjät esittelevät tuotteitaan ja palvelujaan.

Kirkkopäivät ja Lähetysjuhlat on suurelle yleisölle ja aktiiviseurakuntalaisille suunnattu Suomen evankelis-luterilaisen kirkon suurtapahtuma. Se järjestetään joka toinen vuosi eri paikkakunnalla.

Lisätietoa tapahtumasta ja sen ohjelmasta löytyy osoitteesta www.kirkkopaivat.fi. Osa tapahtumista striimataan ja niitä voi seurata osoitteessa www.virtuaalikirkko.fi.