Oulun kirjastot toistaiseksi auki normaalisti

Kirjastoväki toivoo ripeitä käyntejä kirjastoon. Pandemia rajoittaa oleskelua, ja jokaista asiakasta pyydetään noudattamaan Oulun kaupungin yleisiä koronasuosituksia. Kuva: kaupungin kuva-arkisto

Kulttuuri

Julkaistu: Kirjoittaja: carita marion forsman

Jaa sosiaalisessa mediassa:

Kirjastot ovat toistaiseksi auki normaalisti. Omatoimikäyttö on mahdollista supistetuin aukioloajoin. Palautuksia voi jättää myös pääkirjaston sekä Haukiputaan, Kiimingin ja Oulunsalon kirjastojen palautusluukkuihin. Kirjastojen aukioloajat voi tarkistaa kirjaston verkkosivuilta tai OUTI-verkkokirjastosta.

Ripeät kirjastokäynnit ovat toivottavia. Kirjoja ja muuta lainattavaa aineistoa voi etsiä ja varata valmiiksi OUTI-verkkokirjastosta. Kirjastokäyntien yhteydessä tulee noudattaa hygieniaohjeita ja pitää riittävät turvavälit henkilökuntaan ja toisiin asiakkaisiin. Kasvomaskin käyttö on suositeltavaa. Kirjaston henkilökunta käyttää maskeja ja visiirejä turvallisuusohjeita noudattaen.

Autoihin muutama ihminen kerrallaan

Kirjastomaksut tulee ensisijaisesti maksaa OUTI-verkkokirjastossa verkkomaksuina. Kirjastoissa otetaan vastaan vain korttimaksuja. Kirjastoasiointi estyy kun maksuja on kertynyt 12 euroa tai enemmän. 

Kirjaston asiakaspalveluun voi ottaa yhteyttä myös puhelimitse, sähköpostitse ja OUTI-verkkokirjaston chatin kautta. Kirjaston tietopalveluun voi ottaa yhteyttä myös verkkosivuilta löytyvän lomakkeen avulla. Pitkiä asiakaspalvelutilanteita kirjastoissa tulee välttää.

Kirjastoautot ajavat normaalisti. Koulu- ja päiväkotipysäkeillä asioivat vain opettajat, muilla pysäkeillä asiakasmäärä rajoitetaan kahteen asiakkaaseen tai yhteen perheeseen kerrallaan. Kotipalvelussa otetaan huomioon hygienia- ja turvallisuusohjeet.

Kaikki kirjaston omat tapahtumat siirretään järjestettäväksi etänä tai myöhemmin. Kokoelmasta poistetun aineiston myynti ja lahjoitusten vastaanotto lopetetaan toistaiseksi. Kirjastojen asiakastietokoneet ja muut laitteet pysyvät toistaiseksi käytössä ja niitä puhdistetaan säännöllisesti. Laitteiden käyttöä voidaan rajoittaa jos puhdistusta ei voida tehdä riittävän usein.

Oulun kaupunginkirjaston verkkosivut: www.ouka.fi/kirjasto
OUTI-verkkokirjasto ja eKirjasto: outi.finna.fi
Kirjaston keskitetty asiakaspalvelu: 08 558 47337, info.kirjasto@ouka.fi