Oulun kauppahalli mukana kansainvälisen arkkitehtikisan loppusuoralla

Kauppahallin mittava remontti valmistui vuonna 2020. Kuva: arkisto/Sanna Krook

Julkaistu: Kirjoittaja: carita marion forsman

Jaa sosiaalisessa mediassa:

Oulun kauppahalli ja Weikko Kotila on kisaavat mielenkiintoisessa joukossa, jossa kanssakilpailijoina ovat muun muassa Associated Pressin pääkonttori New Yorkissa, Angelinin päämaja Roomassa, Tel Avivin Buza-jäätelogalleria Israelissa, prinsessa Zahran paviljonki Pakistanissa tai Spitfire taidegalleria ja keramiikkamuseo Stoke on Trentissä, Iso-Britanniassa. Kaikkiaan kisaan osallistui 140 rakennusta ympäri maailmaa.

Arvostelun keskiössä on kokonaisuus, mutta erityisesti rakenteiden suunnittelu ja pinnat, kuten keramiikan käyttö. Tuomaristo koostuu pääosin italialaisista, saksalaisista ja ranskalaisista asiantuntijoista. Finaalityöt on jaettu neljään eri kategoriaan kauppa- ja toimistokeskuksiin, julkisiin ja palvelurakennuksiin, teollisuusrakentamiseen ja asuinrakentamiseen. Palkinnot jaetaan 27. toukokuuta Milanon Mudec-museon auditoriossa Italiassa.

Arkkitehti, toimitusjohtaja Weikko Kotila on tehnyt mittavan uran oululaisessa Laatio Oy:ssä. Hänen erityisosaamistaan ovat nimenomaan restaurointi- ja peruskorjaus sekä mittavien hankkeiden kehittäminen ja organisointi.

Lisätietoja tästä linkistä.