Oulun juhlaviikot etsii taidetta vuodelle 2022 – hakuaika pohjoisen tekijöille on meneillään

Kuva juhlaviikkojen sarjasta vuodelta 2016, jossa notkeusakrobaatti Manda Rydman tanssii kuplavolkkarin kanssa. Kuva: Inkeri Jäntti

Kulttuuri

Julkaistu: Kirjoittaja: carita marion forsman

Jaa sosiaalisessa mediassa:

Haku vuoden 2022 sarjaan on auki 30. marraskuuta asti. Tapahtumasarja nähdään Oulun juhlaviikkojen ohjelmistossa joka toinen vuosi. Sarjassa on ollut mukana muun muassa nuorallatanssia, ilma-akrobatiaa, mediataidetta, teatteria, oopperaa, immersiivisiä monitaiteellisia teoksia, kaupunkiseikkailua ja katuteatteria.

Oulun juhlaviikot esittää -sarjan valintakriteerejä on muun muassa hakijan kotipaikka, joka on oltava Oulu, tai tekijät ovat pohjoisesta lähtöisin oleva ammattimainen taiteentekijä tai ryhmä.

Hakuun voivat osallistua kaikki taiteenalat. Hakemuksessa arvioidaan teoksen taiteellisesti korkeaa tasoa, vetovoimaisuutta, ajankohtaisuutta ja tuoreutta sekä pohjoisuutta. Ohjelmisto voi olla kertaluonteinen esitys tai pidempiaikainen. Lisäksi etsitään uusia teoksia, jolloin sen ensiesitys on Oulun juhlaviikoilla. Sen jälkeen teoksen voi viedä esitettäväksi muuallekin.

Rahaa ja markkinointia luvassa

Oulun juhlaviikot valitsee tapahtumasarjaan 1–2 teosta. Teoksen tuotantovastuu on kokonaan teoksen tekijällä tai työryhmällä. Oulun juhlaviikot tukee tuotantoa ostopalveluna taloudellisesti maksimissaan 2500 eurolla. Jos teokseen on pääsymaksu, liput voidaan laittaa myyntiin Oulun juhlaviikkojen kautta, lipputulot tulevat lipunmyyntikustannusten jälkeen kokonaisuudessaan tekijälle.

Teos pääsee osaksi Oulun juhlaviikkojen yhteismarkkinointia, jota tekee ammattilaisten tiimi ja johon kuuluu monipuolista kampanjointia eri välineissä. Lisäksi teoksen luonteesta riippuen on mahdollista esittää teos myös Pohjoinen kulttuurivirta -kanavalla tai tehdä teoksesta tallenne.  Pohjoisen kulttuurivirran näkyvyydestä sovitaan valittujen kanssa erikseen.

Teosten valinnasta päättää Oulun kulttuuritapahtumayhdistyksen hallitus ja valinnoista ilmoitetaan hakijoille henkilökohtaisesti.

Haku on auki 30.11.2021 kello 23.59 asti. Lisätietoja toiminnanjohtaja Pia Alatorvinen pia(at)oulunjuhlaviikot.fi, p. 044 7232676.