Oulun juhlaviikkojen ohjelmistohaku 2024 on auki – ammattitaiteilijoiden uutuuksia etsitään

Oulun juhlaviikot etsii taidetta ohjelmistoonsa elokuuksi 2024. Se voi olla esimerkiksi ilma-akrobatiaa, oopperaa, monitaiteellisia teoksia, kaupunkiseikkailua tai vaikkapa katuteatteria. Kuva: Oulun juhlaviikot

Kulttuuri

Julkaistu: Kirjoittaja: Mun Oulu

Jaa sosiaalisessa mediassa:

Oulun juhlaviikot nostaa joka vuosi ohjelmistossaan esiin Oulun ja pohjoisen taiteilijoiden ja taideorganisaatioiden osaamista. Nyt haku ensi vuoden elokuulle on avattu ja aikaa on tammikuun loppuun asti 2024. Luvassa on 3000 euroa toteutukseen.

Aiemmin juhlaviikkojen taideohjelmassa on ollut mukana muun muassa nuorallatanssia, ilma-akrobatiaa, mediataidetta, teatteria, oopperaa, immersiivisiä monitaiteellisia teoksia, kaupunkiseikkailua ja katuteatteria.

Vuonna 2024 hakukriteerit ovat edellisten vuosien kaltaiset. Hakuun voivat osallistua kaikki pohjoisesta kotoisin tai Oulussa toimivat ammattitaiteilijat. Kyseinen, uusi tuotanto toteutetaan Oulun juhlaviikoilla elokuussa 2024 Oulussa tai lähialueella. Hakemuksessa arvioidaan teoksen taiteellisesti korkeaa tasoa, vetovoimaisuutta, ajankohtaisuutta ja tuoreutta sekä pohjoisuutta.

Tarjolla 3000 euroa tukea

Ohjelmistoon valitaan yksi teos. Teoksen tuotantovastuu on kokonaan teoksen toteuttajilla. Oulun juhlaviikot tukee tuotantoa ostopalveluna taloudellisesti 3000 eurolla. Jos esitykseen on pääsymaksu, liput voidaan laittaa myyntiin Oulun juhlaviikkojen kautta. Lipputulot tulevat lipunmyyntikustannusten jälkeen kokonaisuudessaan tekijöille.

Teos pääsee osaksi Oulun juhlaviikkojen yhteismarkkinointia, jota tekee ammattilaisten tiimi ja johon kuuluu monipuolista kampanjointia eri välineissä. Lisäksi teoksen luonteesta riippuen on mahdollista esittää teos myös Pohjoisella kulttuurivirta -kanavalla tai tehdä esityksestä tallenne.

Teoksen valinnasta päättää Oulun kulttuuritapahtumayhdistyksen hallitus ja valinnasta ilmoitetaan hakijalle henkilökohtaisesti. Haku vuoden 2024 ohjelmistoon on auki 31.1. saakka.

Lisätietoja taidehausta Oulun juhlaviikkojen sivulla.