Oululaislasten oma punkkibändi juhlistaa kypsää viskari-ikäänsä koko perheen konserttien merkeissä

Pentti Punkin Syntymäpäivillä on nyt oikeat syntymäpäivät. Niitä vietetään Valveella kahden konsertit verran. Kuva: Seppo Kolehmainen

Kulttuuri

Julkaistu: Kirjoittaja: Mun Oulu

Jaa sosiaalisessa mediassa:

 

Yhtyeen pojat kertovat, että heidän iloinen ja energinen live-esiintymisensä saa Valvesalissa arvoisensa puitteet. Visuaalisuuteenkin on panostettu tavallista enemmän.

”Ensimmäisen levyn julkkarit jouduttiin perumaan viime talvena koronahommien takia. Tämä konsertti tuntui siksikin ehkä tarpeelliselta meille bändinä, kertoo Hiski Pajuniemi.

”Olemme musisoineet erityisesti Oulussa nämä vuodet paljon, ja saatu paljon iloista palautetta. Siksi onkin hienoa juhlistaa tätä heidän kanssaan tehtyä yhteistä matkaa”, lisää Antti Kokko.

Konserteissa trio kasvaa väliaikaisesti kvartetiksi kun musiikin monilahjakkuus Matti Manninen (Stache, Matti ja mie) liittyy juhlahumuun. Muitakin yllätysvieraita kemuihin on kutsuttu.

”Matin kanssa soittelusta on tullut kyllä hyvä fiilis. Tiukkana ammattilaisena hän ottaa hyvin tonttinsa haltuun. Bändi kuulostaa nyt siltä, että siitä ei puutu mitään”, soittoniekat hehkuttavat.

Vauhtia Siilin siiven alta

Päiväkodissa työkavereina tutustuneet lastenmuusikot pitivät ensimmäiset bänditreeninsä heinäkuussa vuonna 2017. Treenit pidettiin Tilaa kulttuurille ry:n hallinnoiman Tukikohdan pihalla Välivainiolla.

”Tarkoitus oli toki treenikselle mennä, mutta avaimet olivat jääneet kotiin. Soittelimme sitten autokatoksessa”, Pajuniemi kertoo.

”Oli mahtava soittaa, kun oli lastenmusiikista innostunut porukka. Oli heti pari niin koukuttavaa biisiä, että se innosti eteenpäin”, Kokko ja Valtteri Huovinen muistelevat.

Muutamien treenien jälkeen bändi jäi hieman taka-alalle, kunnes keväällä 2018 Soivan Siilin Markus Lampela ja Kyösti Salmijärvi kysyivät soittamaan Lastenlaulukadulle. Siiliherrat toimivat myös vuonna 2021 ilmestyneen Pentti Punkin Syntymäpäivät -debyyttialbumin tuottajina.

”Kun tuottaja-asemassa olivat ihmiset, joiden osaamiseen luotti täysin, oli levollinen olo tehdä levyä”, Kokko kiittelee.

”Kyösti ja Markus ovat kyllä kannustaneet meitä alusta asti ja potkineet eteenpäin. Avosylin otettiin meidät muutenkin vastaan Oulun lastenmusaskeneen”, muusikot muistelevat.

”Saatiin tosi hyvin ammennettua siilien osaamisesta levylle, ja se kuuluukin siellä. Viimeisissä äänityksissä ollaan jo tuotettu itseämme. Siilin siipien alta uskaltaa itsekin jo ponnistaa”, Pajuniemi virnistää.

Uutta musiikkia tulossa

Pentti Punkin Syntymäpäivät luonnehtivat musiikkiansa rehelliseksi ja monipuoliseksi.

”Tehdään musiikkia taide edellä, asioista, jotka itse koemme tärkeiksi. Se oma vilpitön tekemisen ilo välittyy varmasti myös yleisölle. Lapset ovat tietenkin sellainen ryhmä, joka täytyy siinä prosessissa huomioida. Hyvässä mielessä. Enemmän se antaa, kuin ottaa”, Pajuniemi tuumii.

”Musiikkimme kautta kerromme myös muille kuin lapsille siitä, että lapset ovat tärkeitä”, Kokko sanoo.

Punkkien taru ei ole jäämässä suinkaan viiteen vuoteen, vaan keikkoja tehdään ja uutta musiikkiakin on tulossa. Tänä vuonna trio on myös työstänyt kahta musiikkivideota yhteistyössä videotuottaja Juho Karjalaisen Kuume productionsin kanssa. Ensimmäinen video näkee päivänvalon vielä tänä syksynä.

”Koko ajan on parempia ja parempia biisejä tulossa. Odottakaapa vain, että kuulette!”, Kokko myhäilee.

”Eiköhän meiltä se toinenkin levy ilmesty jossain vaiheessa. Ainakin ennen 10-vuotissynttäreitä”, Pajuniemi lupaa.

Pentti Punkin Syntymäpäivät:

– Oulussa 2017 perustettu lastenmusiikkiyhtye

– Yhtyeessä musisoivat Valtteri Huovinen (kitarat, laulu), Antti Kokko (basso, perkussiot, laulu) ja Hiski

Pajuniemi (kielisoittimet, puupuhaltimet, laulu)

– Palkittiin Vuoden tulokas -jellonapalkinnolla vuonna 2020

– Debyyttialbumi Pentti Punkin Syntymäpäivät julkaistiin joulukuussa 2021

– 5-vuotisjuhlakonsertit Kulttuuritalo Valveella Valvesalissa su 25.9. 15.00 ja 16.30