Oululaiset tuotantoyhtiöt tarjoavat monipuolisia töitä – av-alan rekrytointitapahtuma keräsi ennätysmäärän osallistujia

Av-alan JobCorner osoitti, että elokuva- ja tv-tuotantojen parissa työskenteleminen kiinnostaa monia. Paikallisilla tuotantoyhtiöillä on nyt töitä tarjolla eri aloilla. Kuvat: Annakaisa Vääräniemi

Julkaistu: Kirjoittaja: Pasi Rytinki

Jaa sosiaalisessa mediassa:

”Onko teillä työharjoittelupaikkoja?”

”Voiko yrityksessänne työskennellä oppisopimuksella?”

”Millaista työkokemusta arvostatte?”

Kysymyksiä virtasi laidasta laitaan sekä suomeksi että englanniksi, kun BusinessAsemalla järjestettiin elokuva- ja tv-tuotantoalan rekrytointi-info. Aika vierähti nopeasti ja alan tekijät vastasivat taukoamatta työnhakijoiden tiedusteluihin.

Av-alan JobCorner-tapahtuma yllätti järjestäjät positiivisesti: se tavoitti ennätysmäärän ihmisiä. BusinessAsemalla oli niin sanotusti tupa täynnä torstaina 8. joulukuuta.

”Oululaiset tuotantoyhtiöt ovat kasvaneet nopeasti, ja niissä on tarjolla monipuolisesti erilaisia töitä.”

”Tapahtumaan ilmoittautui sata työnhakijaa muutamassa päivässä. Enempää emme voineet ottaa sisään. Olen todella iloinen, että yritykset lähtivät tilaisuuteen mukaan ja saivat useita uusia kontakteja potentiaalisiin tekijöihin”, sanoo Pohjois-Suomen elokuvakomission asiantuntija Reetta Turula.

”Nyt oli todellakin oikea aika järjestää av-alan rekrytointitapahtuma. Oululaiset tuotantoyhtiöt ovat kasvaneet nopeasti, ja niissä on tarjolla monipuolisesti erilaisia töitä.”

Rekrytointitapahtumaan osallistuivat Mutant Koala Pictures, Saha Prod, Whatevergroup, Kaira Films ja Feeniks Visual. Kahden tunnin tapahtuma venyi kolmeen tuntiin, kun viimeisetkin jonossa pääsivät verkostoitumaan tuotantoyhtiöiden kanssa.

”Koulutamme tekijät töihin”

Yritysten aloituspuheenvuoroista selvisi, että audiovisuaalinen ala työllistää monen alan tekijöitä. Muun muassa leikkaajien, lavasterakentajien, tuotanto- ja kamera-assistenttien lisäksi yritykset kaipaavat tekijöitä logistiikka- ja catering-puolelle.

Ison tuotannon aikana töissä voi olla helposti jopa 50 tekijää, sanoi Whatevergroupin toimitusjohtaja Antti Kaarlela JobCornerissa. Whatevergroup on tunnettu uudesta Susikoira Roi -elokuvasta, joka saapuu nähtäväksi C More -suoratoistopalveluun jouluaattona.

”Meillä ei tarvitse olla heti monikamera-ammattilainen, vaan koulutamme tekijät töihin.”

Tuotantopäällikkö Satu Kontio kertoi puolestaan, että Saha Prod -tuotantoyhtiö työllistää vuosittain kymmeniä ihmisiä, joista suurin osa tulee työharjoittelun kautta. Osa tekee keikkatöitä ja työskentelee osa-aikaisesti. Töitä on tarjolla esimerkiksi videotuotannoissa jääkiekko-otteluista musiikkifestivaaleille.

”Meillä ei tarvitse olla heti monikamera-ammattilainen, vaan koulutamme tekijät töihin. Ajokortista ja matkustusvalmiudesta on hyötyä.”

Apua verkostojen rakentamiseen

Pohjois-Suomen elokuvakomission pisteellä kävijät pystyivät jättämään yhteystietonsa tulevien tuotantojen yhteydenottoja sekä työtarjouksia varten.

”Tapahtumassa kävi niin konkareita kuin heitä, joilla ei ole vielä alalta kokemusta. Jotkut ovat jo hankkineet kokemusta esimerkiksi ohjaajina ja koreografeina. 79 kävijää täytti ja jätti yhteystietolapun – joukossa oli opiskelijoita, alan vaihtajia ja työnhakijoita”, Reetta Turula mainitsee.

Petteri Stavén totesi tyytyväisenä, että työnhakijoilta löytyi sekä intoa että kokemusta.

Mutant Koala Picturesin Petteri Stavén kiitteli JobCornerin tarjoamaa tehokasta verkostoitumismahdollisuutta alueen VFX-osaajien kanssa. VFX tarkoittaa digitaalisia tehosteita ja animaatioita, joita tehdään elokuviin, mainoksiin, yritysvideoihin ja televisiosarjoihin.

”On mahtavaa päästä rakentamaan alan osaavaa verkostoa Oulun alueelle.”

Stavén työskentelee VFX & 3D-artistina, ja hän jutteli rekrytointitapahtuman aikana yli 50:n alasta kiinnostuneen henkilön kanssa.

”Työnhakijoilla näytti olevan paljon intoa ja myös kokemusta. On mahtavaa päästä rakentamaan alan osaavaa verkostoa Oulun alueelle.”

Myös tämän JobCornerin kävijät antoivat hyvää palautetta muun muassa yritysesittelyistä ja tapahtumakokonaisuudesta.

BusinessAsemalla pidetään JobCornereita viikoittain, ja jokainen rekrytointitapahtuma räätälöidään yrityksen tarpeisiin sopivaksi.

”Tämä on yritykselle helppo ja vaivaton tapa järjestää työhaastattelu tai rekrytointi-info, sillä me hoidamme käytännön järjestelyt yrityksen puolesta. Kannattaa olla meihin yhteydessä, jos yrityksesi tarvitsee uusia osaajia”, BusinessOulun asiantuntija Tuija Karppila vinkkaa.

BusinessOulu järjestää JobCornerit yhteistyössä Pohjois-Pohjanmaan TE-toimiston kanssa.

BusinessOulun maksuttomiin palveluihin ja tapahtumiin voi tutustua osoitteessa businessoulu.com/jobcorner.