Oululainen Uusi Rakkaus lämmitti kesällä etelän yleisöjä ja hyppää kotilavalle OstariFestareilla

Hyvin suunnitellut valot, esiintymisvaatteet sekä soittajien energia yhdistettynä nykyaikaiseen rockmusiikkiin takaavat mukaansa tempaavan keikkakokemuksen. Kuva: Iisakki Kennilä

Kulttuuri

Julkaistu: Kirjoittaja: Henna Maria Saarenketo

Jaa sosiaalisessa mediassa:

”Juokset kovempaa kuin ne, jotka juoksevat sun perään. Jos ovet ovat kiinni sun edessä, voit potkia ne sisään.”

Näillä sanoilla alkaa Uusi Rakkaus -bändin Hullun Kiilto -kappaleen kertosäe. Liekö ensimmäisen sinkkujulkaisun sanat olleet enne, sillä keikkapaikkojen ovet ovat avautuneet ja uusia koputellaan kaiken aikaa.

Kuluneen kesän aikana bändi on saanut kunnian lämmittää lavan muun muassa Vesteriselle, Ellinooralle sekä J.Karjalaiselle.

”Ollaan kierrelty aika paljon pienempiä paikkoja ja tanssilavoja”, kertoo bändin kosketinsoittaja Lasse Rasinkangas.

”Tanssilavat profiloituvat nyt uudella tavalla ja esiintyjiksi halutaan myös rockimpaa meininkiä”, hän jatkaa.

Laulaja-lauluntekijä Niko Laamanen on valovoimainen esiintyjä, jonka tulkinta saa sanat roihuamaan. Kuva: Iisakki Kennilä

Tehokasta yhteispeliä

Bändin toinen sinkku Pelistä poissa julkaistiin keväällä 2022. Kappaleen tarttuva kertosäe jää helposti päähän soimaan ja Rasinkangas kertookin yleisön usein laulavan mukana, vaikkei olisi kappaletta aikaisemmin kuullutkaan.

Uusi Rakkaus kokoonpanossa ei kuitenkaan ole kukaan pelistä poissa, vaan jäsenet kokevat taiteellisen vastuun jakautuvan tasaisesti kaikkien kesken.

Laulujen elämän makuiset sanoitukset kumpuavat laulaja Niko Laamasen alitajunnasta, mutta biisit saavat lopullisen muotonsa vasta yhteisissä treeneissä.

”Vaikka Niko tekee sanat ja alustavat soinnutukset, hän kuitenkin antaa meille muillekin tilaa työstää biisejä eteenpäin”, kitaristi Aleksi Kauhanen kertoo.

”Se on todella motivoivaa ja varmasti yksi syy siihen, miksi saadaan nopeasti tuotettua uutta matskua”, hän jatkaa.

Bändi kokee syvää yhteyttä myös ystävyystasolla. Pitkän linjan muusikot ovat soittaneet yhdessä ja erikseen monissa kokoonpanoissa, mutta Uusi Rakkaus sai ison vaihteen silmään rumpali Juuso Kumpulaisen ja basisti Lasse Jauholan liittyessä remmiin.

”Tiedettiin, että Juuso ja Lasse osaa soittaa, mutta vasta kun Kalle Riiste sanoi, että he ovat vielä kaiken lisäksi hyviä tyyppejä, uskallettiin ottaa mukaan”, kertoo Laamanen virnistäen.

Lasse Rasinkangas (vas.), Juha Pääkkö, Lasse Jauhonen, Niko Laamanen, Aleksi Kauhanen ja Juuso Kumpulainen. Kuva: Henna Saarenketo

Tulevat suunnitelmat

Uusi Rakkaus on julkaissut toistaiseksi kolme sinkkua, joka on saanut nälkäiset fanit janoamaan lisää. Uutta tuotantoa valmistellaan ja syksyn aikana saattaa olla mahdollista kuulla uusia säveliä.

”Julkistamisaikataulua hahmotellaan uusien sinkkujen osalta, mutta ihan heti ei ole tulossa kokonaista albumia”, Laamanen kertoo.

Valmiita biisejä bändiltä kyllä löytyy. Korona antoi mahdollisuuden luoda ja treenata, eikä heidän ole missään vaiheessa tarvinnut keikkailla lainabiiseillä.

Laajempaa tuotantoa pääsee kuuntelemaan Oulussa OstariFestareilla lauantaina 27. elokuuta sekä lauantaina 3. joulukuuta Zemppiareenan Pikkujoulut2022-tapahtumassa yhdessä Antti Tuiskun sekä Ida Paulin ja Kalle Lindrothin kanssa.

Bändin jäsenillä on yhteinen tahtotila viedä toimintaa eteenpäin ja tavoitteena on kiivetä joku päivä Ruisrockin päälavalle. Jokainen on kuitenkin yhtä mieltä siitä, tärkeintä on nauttia musan tekemisestä ja keikkailusta.

”Ollaan puhuttu, että vaikka ei mitään ihmeempää tapahtuis, voidaan todeta että olipa hauskaa”, sanoo Jauhola.

”Oishan se kuitenkin mahtava, jos joku päivä ei tarvis tehdä muuta työtä kuin soittaa”, haaveilee Rasinkangas.

”Sitten se vasta mahtavaa oiskin, kun ei tarvis ite enää soittaakaan”, leukailee kitaristi Juha Pääkkö lopuksi.

 

Lue myös