Oululainen Sana 50 Centin lämmittelijäksi – konsertti marraskuun alussa Ouluhallissa

Oululainen Sana alkoi vuonna 2017 tekemään musiikkia ammattimaisesti ja tavoitteellisesti tuottajansa kanssa. Tuotanto keskittyy enemmän pop-musiikkiin, mutta räppääminen on edelleen mukana. Kuva: Tuuli Nikki

Kulttuuri

Julkaistu: Kirjoittaja: carita marion forsman

Jaa sosiaalisessa mediassa:

Neljässä suomalaiskaupungissa, kuten Oulussa, esiintyvän 50 Centin lämmittelijöinä nähdään Kube ja Sana. Kiertueen päätöskeikalla Kuopiossa lavalle nousee näiden lisäksi myös Mouhous.

Sana eli Sanna Rönnberg on oululainen artisti, jonka on totuttu yhdistelemään musiikissaan poppia ja räppiä. Sana on tehnyt musiikkia vuodesta 2005 alkaen. Hän osallistui vuoden 2018 X Factor -ohjelmaan, jossa hän eteni ensimmäiseen livelähetykseen asti. Sittemmin musiikintekeminen on muuttunut ammattimaiseksi, kun vuonna 2017 Winning Team yhtyeestä tuttu Veli Hiidenmaa alkoi tuottamaan Sanan musiikkia. Kyseisen tuottajan kanssa kappaleita on ilmestynyt näihin päivin asti.

Sana on puhunut avoimesti myös mielenterveys- ja alkoholiongelmista, ja hänen Uudestaan-biisinsä valittiin Irti huumeista ry:n Huumekulma-ohjelman tunnariksi.

”Olen todella iloinen, otettu ja ylpeä, että minut valittiin 50 Centin lämmittelijäksi”, Sana iloitsee.

”Tämä on osoitus siitä, että kannattaa uskoa unelmiinsa. Ei kannata antaa periksi, vaikka kohtaa urallaan vastoinkäymisiä ja tuntee, että monet yrittävät painaa alas. Uskon myös, että tämä innostaa oululaisia tulemaan keikalle, kun paikallinen artisti kiinnitetään näin merkittävään paikkaan”, hän lisää.

Räppiä koko rahalla

Grammy-palkittu supertähti 50 Cent esiintyy neljän keikan Suomen-kiertueella siis marraskuussa. Seinäjoki Areenalta tiistaina 1. marraskuuta käynnistyvässä kiertueessa nähdään Sanan lisäksi räp-artisti Kube, joka lämmitteli 50 Centiä myös Helsingin jäähallin keikalla aiemmin tänä syksynä.

Kiertueen päätöskeikalla Kuopiossa lavalle nousee myös suomiräpin punk-bändiksi tituleerattu Mouhous, joka tunnetaan energisistä keikoistaan.

Taitavana sanankäyttäjänä tunnetun 50 Cent -räppärin suurimpia hittejä ovat In Da Club, Candy Shop, P.I.M.P ja 21 Questions. Musiikkiurallaan yli 30 miljoonaa albumia myynyt Jackson on tehnyt lisäksi televisio- ja elokuvauran tuottajana ja näyttelijänä. Oikealta nimeltään 50 Cent on Curtis James Jackson III.

50 Cent 3.11.2022 Ouluhallissa: 19.00 ovet auki, 19.30 Kube, 20.30 Sana, 21.30 50 Cent

Lisätietoja Sanasta tästä linkistä.

 

 

 

 

Lue myös