Oululainen Pyhän Tuomaan lapsikuoro juhlii 30-vuotista taivaltaan

Entiset ja nykyiset kuorolaiset sekä kaikki musiikin ystävät kutsutaan mukaan juhlistamaan 30-vuotispäivää. Kuva: Oulun seurakunnat

Kulttuuri

Julkaistu: Kirjoittaja: carita marion forsman

Jaa sosiaalisessa mediassa:

Kuoro juhlistaa merkkipaalua järjestämällä juhlakonsertin lauantaina 23. syyskuuta Pyhän Tuomaan kirkolla. Ohjelmistossa on kuoron esiintymiskappeleita vuosien varrelta. Kaikille avoimen konsertin jälkeen on tarjolla juhlakahvit ja muistelot seurakuntasalissa.

Juhla on erityinen paitsi kuorolle itselleen myös kaikille niille, jotka ovat vuosien varrella olleet osa kuoron matkaa.

Koko perheen harrastus

Pyhän Tuomaan lapsikuoro on ollut osa oululaisen Sulkalan perheen elämää jo 25 vuotta, sillä perheen kaikki viisi tytärtä ovat laulaneet siinä. Perheen kuopus 14-vuotias Meea Sulkala on laulanut Pyhän Tuomaan lapsikuorossa yli puolet elämästään.

”Menin kuoroon aikanaan isosisko Neean perässä. Ihailin häntä, ja halusin kuoroon niin kuin vanhemmatkin siskot”, Meea muistelee.

Kuoron jäsenistö on tehnyt valtavan työn kevään aikana etsiessään kaikkia niitä, jotka ovat kautta vuosien laulaneet Pyhän Tuomaan lapsi- ja nuorisokuorossa. Nyt he haluavat kutsua kaikki entiset ja nykyiset kuorolaiset sekä kaikki muutkin musiikin ystävät mukaan juhlistamaan juhlapäivää.

”Juhlaan haluttiin koota mahdollisimman monta vanhaa kuorolaista, jotta voimme yhdessä jakaa muistoja menneiltä vuosilta ja juhlistaa musiikin voimaa,” kertoo Pyhän Tuomaan lapsikuoron perustaja Anu Vuorenmaa.

Menneisyydestä nykypäivään

Alun perin lapsikuorona aloittanut kuoro on kasvanut ja kehittynyt vuosien varrella. Kuoron tarina lähti liikkeelle helmikuussa 1991. Kuoro varttui lasten mukana, ja pian isommille perustettiin oma nuorisokuorolaisten ryhmä, joita kaikkia yhdistää rakkaus musiikkiin ja laulamiseen.

Kuoron historia on täynnä unohtumattomia hetkiä. Esiintymässä on käyty kotimaisten tapahtumien lisäksi naapurimaissa Ruotsissa, Virossa ja Venäjällä sekä Tsekissä, Saksassa ja Isossa-Britanniassa saakka.

Myös Sulkalan perheellä on vuosien varrelta paljon mukavia muistoja kuoromatkoilta ulkomaille.

”Kuorolaiset lauloivat Tukholmassa joulutorilla joululauluja suomeksi, ja suomalaiset tulivat siitä kiittämään ihan kädestä pitäen”, muistelee perheen äiti Kirsi Sulkala.

Myös musiikillisia saavutuksia on tullut ja vuosien varrella kuorolaisten joukosta on kuoriutunut paljon myös musiikin ammattilaisia, niin esiintyjiä kuin opettajia, ja jopa kapellimestarikin.

Pyhän Tuomaan lapsikuoron juhlakonsertti lauantaina 23.9. kello 18 Pyhän Tuomaan kirkossa (Mielikintie 3, Oulu). Konsertissa esiintyvät nykyiset ja entiset kuorolaiset. Konserttiin on vapaa pääsy, ja sen jälkeen on yhteinen juhla kello 19.30–21 seurakuntasalissa.