Oululainen punk-yhtye Saa kiljua kyselee uutuussinglellään, että Voitko olla hiljaa?

Saa kiljua -yhtye on kokeneiden muusikkokaverusten oma punk-henkinen puuhamaa. Kuva: saa kiljua

Kulttuuri

Julkaistu: Kirjoittaja: carita marion forsman

Jaa sosiaalisessa mediassa:

Saa kiljua -yhtye on kokeneiden muusikkokaverusten vuonna 2019 perustama musiikillinen puuhamaa, jossa punk ei kuole koskaan ja rokki on pahimmillaankin parasta. Ensimmäinen Päiväkännit-EP ilmestyi jo samana syksynä.

Fingerpori-henkeen nimetty bändi ei ota itseään turhan vakavasti, mutta ei yhtyeessä pelkästä läpästäkään ole kyse”, paljastaa laulaja Tiina Vaattovaara.

Vaattovaaran lyriikat liikkuvat kaljanjuonnista masennukseen ja päivänpolitiikasta absurdeihin tarinoihin.

”Mun sanoitusmetodi tässä bändissä on ollut pitkälti sellanen ”mitä sylki suuhun tuo” -henkinen. Mulle tää bändi on sitä, että periaatteessa mitään rajoja ei ole. Me tehään just, mitä huvittaa.”

Valittaminen auttaa aikansa

Jokainen bändin jäsen tuo kiljuun oman mausteensa. Bassoa soittavan Ilkka Immosen ja kitaristi Jyrki Niemelän yhteinen grungemenneisyys The George Double Use-yhtyeessä kuuluu toisinaan sävellyksissä.

Vaattovaaran melodiakieli ja lyriikat puolestaan kielivät popin sekä iskelmän vaikutuspiirissä elämisestä. Yhtyeen uusin vahvistus, Matias Haapaniemi, on puolestaan vauhdittanut porukkaa entisestään energisellä rumputyöskentelyllään.

Myöhemmin tänä vuonna julkaistava albumi tuleekin olemaan melodista punkkia täynnä räjähtävää energiaa. Jos edellinen julkaisu Sun syys -EP (2020) kantoi työnimeä ”synkkä syyslevy”, niin nyt halutaan pomppia olkkarissa, huutaa äänet käheäksi ja unohtaa kaikki paska hetkeksi. Siihen viittaa myös levyn ensimmäinen singlelohkaisu Voitko olla hiljaa?

”Valittaminen auttaa aikansa, mutta jossain vaiheessa on pakko nostaa pää pystyyn, vaikka sitten punkin voimalla”, päättää Vaattovaara.

Voitko olla hiljaa? on kuunneltavissa 14.1.2022 Spotifyssa ja muissa suoratoistopalveluissa.

 

Lue myös