Oululainen opettaja teki kappaleen opiskelijoidensa innoittamana – musiikilla elämänuskoa nuorisolle

Opettaja Aki Mikkonen haluaa musiikillaan valaa elämänuskoa nuoriin. "Nuorissa on edelleen voimaa ja aurinkoa huolimatta maailman erittäin hankalista tilanteista. Näen positiivista sykettä päivittäin luokkahuoneessa henkilökohtaisesti”, hän sanoo.

Kulttuuri

Julkaistu: Kirjoittaja: Mun Oulu

Jaa sosiaalisessa mediassa:

Ammattikoulun liiketoiminnan opettajana Oulussa työskentelevä laulaja, lauluntekijä Aki Mikkonen on julkaissut Rooma-nimisen pop-kappaleen. Se on saanut alkunsa työpaikalta opiskelijoilta ja artistin omasta elämästä.

Opettaja Aki Mikkosen Rooma-kappale kertoo tekijänsä mukaan nuoren ihmisen kasvusta, ajatuksista ja elämäntilanteista. Kappale sopii hänen mielestään myös aikuisten maailmaan kertoen, että koskaan ei ole liian myöhäistä elää täysillä ja näyttää maailmalle.

Aki Mikkonen kertoo itse tunteneensa vapauden, kuolemattomuuden ja sen, että kaikki on mahdollista omassa elämässä. Voimakas halu elää, raivata tietä ja ylittää korkeat aidat positiivisella ajattelutavalla on ollut hänelle ilmiselvää.

“Parempi tulevaisuus ei tule ilmaiseksi ja sitä onnen oikotietä ei usein avaudu, mutta toki sekin on mahdollista. Rohkeus hyökätä, tainnuttaa vaikeat asiat ja hypätä raikkaisiin tuuliin, on prosentuaalisesti luotettavampi valinta”, Mikkonen sanailee.

”Työssäni opettajana keskustelen nuorten kanssa ja peilaan omaa kokemaani heidän tilanteisiinsa. Muistot ja fiilikset heräsivät, ja syntyi kappale nuoren kasvusta elämään ja samalla myös muistutus itselleni, että vanhempanakin tulee olla tavoitteita ja nälkää”, hän lisää.

Koulutus avainasemassa

Rooma-kappale on kertomus nuoren ihmisen eteenpäin pyrkimisestä. Siinä on naivia halua näyttää maailmalle, että nuori on jotain tulevaisuudessa ja hän saa aikaiseksi mitä vain. Pienet esteet ovat vain pahanmakuinen mauste ruuan joukossa.

”Tulee pitää hauskaa, kiitää pitkin rataa, mutta välillä on hyvä nähdä, missä laiva on menossa, ettei törmää karikkoon, koska sieltä on hankalampi nousta ylös.”

”Nuorissa on edelleen voimaa ja aurinkoa huolimatta maailman erittäin hankalista tilanteista. Näen positiivista sykettä päivittäin luokkahuoneessa henkilökohtaisesti. Tämän hetken elämän tilanteiden ja valintojen merkitystä on vaikea nähdä tulevaisuudessa meillä kaikilla, niin myös nuorella. Koulutus on yksi suurimmista asioista, millä nuori voi näyttää maailmalle”, opettaja luottaa.

Kappaleen voi käydä kuuntelemassa Spotifyn Iskelmä kuuluu kaikille -soittolistasta. Lisätietoja: Instagram: akimikkonenofficial, Facebook, TikTok ja Youtube: Aki Mikkonen