Oululainen Night After -yhtye uunituoreella singlellään: Aina ei uskalla sanoa mitä ajattelee

Night Afterin muodostavat kitaristi Miika Takalo (vas.), basisti Henri Korhonen, rumpali Jonne Tuomivaara ja laulaja Rami Klemets. Kuva: Henri Korhonen

Kulttuuri

Julkaistu: Kirjoittaja: carita marion forsman

Jaa sosiaalisessa mediassa:

Bändi nähdään ensi kuussa Suomen suurimman opiskelijafestivaalin, Hurmoksen päälavalla. Syy tähän on yksinkertainen – suuri motivaatio ja halu tehdä hyvää musiikkia.

”Meillä on korkeat standardit meidän musiikillemme. Olemme kaikessa hiljaisuudessa hioneet keikkasettimme niin rautaiseksi kokonaisuudeksi, että olemme valmiita lavalle kuin lavalle. Tätä puoltaa myös runsas positiivinen palaute jo julkaistuista kappaleistamme”, kertoo yhtyeen kitaristi Miika Takalo.

Yhtyeen tuore singlelohkaisu Misfit ei ole poikkeus. Äärimmäisen tarttuva jää takuulla soimaan päähän tai vähintään jalan hakkaamaan tahdissa. Kappaleen perimmäinen tarkoitus on saada kuuntelija hyvälle tuulelle, vaikka sen sanomalla onkin syvempi merkitys.

Kappaleen sanat vaikuttavat ensimmäiseltä vilkaisulta perinteiseltä rakkauslaululta, mutta se on myös muuta. Kertosäkeen lopussa mainittava ”Baby, you’re the misfit, my refuge” eli näin härmäläisittäin turvapaikka voi olla niin toinen ihminen kuin vaikkapa bändin treenikämppä.

”Aina ei välttämättä uskalla sanoa sitä, mitä oikeasti ajattelee. Oikeiden ihmisten seurassa oma epävarmuus unohtuu ja voi olla oma itsensä”, huomauttaa laulaja Rami Klemets.

Tee-se-itse-meininki

Night After on syksyllä 2021 perustettu genrerajoja taittava pop rock -bändi Oulusta. Yhtyeen musiikin keskiössä on sydämen syvistä syövereistä kaiverretut lyriikat ja päätä heilauttavat melodiat, missä voi kuulla vivahteita aina pehmeistä poprallatuksista raskaampaan rock-musiikkiin.

Yhtye on kaikessa rauhassa valmistellut kappaleita, joista he poimivat parhaat myöhemmin tänä vuonna julkaistavalle omakustannealbumille.

”Itsenäisesti toimimisessa on se hyvä puoli, että voimme tehdä sellaista materiaalia kuin haluamme, eikä aikarajoja ole. Kun kappale on hiottu timanttiseksi, se on valmis maailmalle”, toteaa rumpali Jonne Tuomivaara.

Bändin tee-se-itse-toimiminen ei rajoitu pelkästään musiikkiin, vaan lähes kaikki promomateriaaleista musiikkivideoihin tuotetaan nollabudjetilla bändin jäsenten omaa osaamista hyödyntäen. Tosin piirtää he eivät osaa, joten esimerkiksi bändin logo ja singlejen kannet on ulkoistettu ystäville, joiden taitoja he mielellään hyödyntävät.

Bändin tavoitteet eivät rajoitu Suomen rajojen sisälle, vaan nelikko haikailee ulkomaille. Tämän he uskovat saavuttavansa omalla uniikilla kansainvälisellä soundilla – kiirettä heillä ei kuitenkaan ole. Loppuvuodesta bändin on tarkoitus kiertää mahdollisimman paljon Suomea ja pitää hauskaa rakkaan harrastuksensa parissa.

Yhtyeen musiikki löytyy Spotify-suoratoistopalvelusta.