Oululainen Cornoctuan julkaisi uuden albuminsa – mahtipontinen instrumentaali paketoi matkan tähtien taa

Cornoctuan pureutuu kappaleissaan tuttuihin ilmiöihin, kuten luonnon lajikatoon, elinympäristöjen turmeltumiseen sekä vääristyneeseen luontosuhteeseen. Kuva: Mikko-Pekka Karlin

Kulttuuri

Julkaistu: Kirjoittaja: carita marion forsman

Jaa sosiaalisessa mediassa:

Melodista doom metalia esittävä oululainen Cornoctuan on julkaissut uuden albumin. Beyond the Polaris -niminen pitkäsoitto on kuunneltavissa kaikissa suurimmissa suoratoistopalveluissa, kuten Spotifyssa, ja Youtubessa.

Yhtye on julkaissut uuden albuminsa musiikkia kappale kerrallaan viime kesästä alkaen. Episodeittain julkaistut kappaleet kertovat yhdessä kokonaisen tarinan, joka huipentuu albumin julkaisun yhteydessä kerrottavaan päätöslukuun: albumin nimikkokappaleeseen.

Beyond the Polaris -nimikkokappale vie kuulijansa matkalle ihmiskunnan turmelemasta maasta tähtien tuolle puolen, ja tämä tarinan kaari on kuultavassa myös halki albumin. Kokeilevuus on aina kuulunut yhtyeen sävellystyöhön, mutta uudella kappaleellaan Cornoctuan siirtyy kokonaan uusien sävellyksellisiin ja soundillisiin universumeihin.

Uutta mahtipontisuutta

”Beyond the Polarisin eeppisyys ja mahtipontisuus operoi mittaluokassa, jonne emme ole aiemmin kurottaneet.  Niistä elementeistä rakentuu instrumentaali, joka maalaa samat mielikuvat ja välittää samat merkitykset kuin laulettukin kappale. Toivomme, että kappaleen kuuntelija voi tuntea olevansa matkalla tähtiin ja niiden taa”, Cornoctuan-rumpali Topi Hallikainen kuvailee.

Kokonaisuudessaan albumilla ovat läsnä teemat, jotka ovat olleet Cornoctuanille tärkeitä alusta alkaen. Se pureutuu riipaisevasti jokapäiväisestä uutisoinnista tuttuihin ilmiöihin, kuten luonnon lajikatoon, elinympäristöjen turmeltumiseen sekä ihmiskunnan vääristyneeseen luontosuhteeseen.

Beyond the Polaris -albumi ei omien sanojen mukaan saarnaa, vaan pyrkii herättelemään uinuvia ajatuksia.

”Mitä voisimme tehdä toisin, jotta ihmiskunnan ei tarvitsisi alkaa tähytä uutta kotia tähtien takaa”, yhtye kysyy.