Oulu kylässä -festivaali tänä vuonna Mannerheiminpuistossa – kaupunkijuhla on suunnattu uusille kaupunkilaisille

Parina viime vuotena Oulu kylässä -festivaali on järjestetty Kuusisaaressa. Kuva: Milla Tiili

Kulttuuri

Julkaistu: Kirjoittaja: Mun Oulu

Jaa sosiaalisessa mediassa:

Oulu kylässä -festivaali järjestetään jälleen ensi syksynä osana Oulun Päiviä. Tapahtuma järjestettiin aiemmin nimellä Welcome to Oulu Mannerheiminpuistossa. Vuonna 2022 nimi muuttui Oulu kylässä -tapahtumaksi ja se järjestettiin Kuusisaaressa. Nyt uusille oululaisille tarkoitettu tapahtuma palaa takaisin Mannerheiminpuistoon, Oulun keskustaan 6. syyskuuta.

Festivaali opastaa uusia oululaisia kotikaupungistaan tarjoamalla tietoa erilaisista palveluista ja harrastusmahdollisuuksista Oulussa. Oulu kylässä -festivaali on maksuton ja avoin kaikille.

Festivaalin ohjelma koostuu oululaisista esiintyjistä, jotka viihdyttävät tapahtumakävijöitä koko festivaalipäivän ajan.

Laulukudelmia viihdyttää perheen pienimpiä, kotimaista pop-musiikkia pianosäestyksellä yleisölle esittää lauluduo Haukantytöt, melodista ja koskettavaa rap-soundia tarjoilee Tuomo Pee ja omaa ohjelmistoaan trubaduurina soittaa Zero Nine -yhtyeestäkin tuttu kitaristi Martti ”Mara” Mäntyniemi.

Lisäksi tapahtumassa päästään avaamaan peruskoulujen 50-vuotisjuhlavuosi.

Uudet oululaiset saavat kutsukirjeen Oulu kylässä -festivaaleille. Vaikkei olisi uusi asukas, ovat kaikki tervetulluita viettämään rentoa tapahtumapäivää, päivittämään tietonsa Oulusta ja nauttimaan laadukkaasta ohjelmatarjonnasta.

Festivaali hakee toimijoita esittelypisteille

Mannerheiminpuistoon etsitään toimijoiksi erilaisia järjestöjä ja seuroja, jotka tarjoavat palveluitaan, harrastusmahdollisuuksia ja yhteisöllistä toimintaa oululaisille. Puiston alueelle järjestetään telttoja, joissa toimijat pääsevät esittäytymään ja alue mahdollistaa myös erilaiset näytökset, kilpailut ja kokeilut.

Toimijahaku on käynnissä 7. elokuuta saakka. Toimijaksi voi ilmoittautua festivaalin verkkosivujen kautta.

Oulu kylässä -festivaali järjestetään osana Oulun Päiviä 6. syyskuuta klo 13–18 Mannerheiminpuistossa. Ohjelma löytyy verkkosivuilla, www.ouka.fi/oulukylassa