Oulu Dance Hack 2024 etsii yritysten ja kulttuurin yhteyttä – tanssi ja teknologia edelleen TaikaBoxin ytimessä

Vuonna 2022 tapahtumapaikkana oli Pikisaaren Proton showroom. Tällä kertaa tapahtumaviikko huipentuu Valveelle. Kuva: Peetu Haipus

Kulttuuri

Julkaistu: Kirjoittaja: Mun Oulu

Jaa sosiaalisessa mediassa:

TaikaBox ja Oulu Dance Hack laajentavat kulttuurin, yritysten ja teknologian välistä suhdetta toukokuun viimeisellä viikolla Oulussa. Yhden viikon aikana järjestetään tanssijaresidenssi sekä businesstapahtuma kulttuuritoimijoille.

Toukokuun viimeisellä viikolla järjestettävä Oulu Dance Hack 2024 avaa jälleen ovensa, tällä kertaa kahdessa eri yhteydessä.

Tänä vuonna järjestettävä ammattilaistanssijoiden residenssitapahtuma on osa yhdistyksen laajempaa Luova Eurooppa -hanketta nimeltään EU Dance Hack, johon osallistuvat partnerit tulevat Bukarestista ja Unkarista.

“Dance Hack on aikoinaan luotu turvalliseksi tanssin ja teknologian kokeilualustaksi, jossa osallistujat voivat haastaa omia näkemyksiään ja tehdä jännittäviä löytöjä yhdessä. Kun kävi ilmi, että metodilla on kysyntää muuallakin, löysimme sopivat yhteistyökumppanit. Budapest Dance Hackin taiteilijahaku käynnistyy heti Oulun tapahtuman jälkeen”, kertoo TaikaBoxin taiteellinen johtaja, koreografi ja tanssija Tanja Råman.

Keskustelua tekijöiden kanssa

Osana Hack-viikkoa TaikaBox järjestää 30. toukokuuta yrityksille ja kulttuurin tekijöille tarkoitetun Culture Matching With Business -tapahtuman. Kokoontumisajoja tekemässä ovat myös BusinessOulu, Oulu2026-kulttuurisäätiö, Osuuskunta A. Vipunen ja Radio Kaleva. Tapahtumassa käsitellään kulttuurin ja yritysten synergiaetuja koskien Oulussa tehtävää kulttuuria.

Hack-viikko huipentuu Kulttuuritalo Valveella perjantaina 31. toukokuuta kello 16.30 alkavaan Demo-tapahtumaan, joka on yleisölle avoin. Esitys sisältää keskustelutilaisuuden tekijöiden kanssa.

Oulu Dance Hackiin haki tänä vuonna 120 tanssi-, performanssi- ja sirkustaiteilijaa, joista valittiin viisi. Yritysyhteistyökumppaneina tänä vuonna toimivat Bosch Sensortec, Nextier ja Finpeda.