Ortotopologia-näytelmällä kerättiin 44 000 euroa Oulun yliopiston opiskelijoiden virkistys- ja mielenterveystyöhön

Mika Nuojua esitti montaa hahmoa Aapo Heikkilästä kertovassa näytelmässä. Heikkilä tunnettiin Oulun yliopistossa itse kehittämästään tieteenalasta ortotopologiasta 1980-luvulla. Kuva: Klaffi

Kulttuuri

Julkaistu: Kirjoittaja: carita marion forsman

Jaa sosiaalisessa mediassa:

Jokainen näytös keräsi suuren luentosalin lähes täyteen, ja kaksi näytöksistä oli loppuunmyytyjä. Yhteensä näytöksen näki 3 000 katsojaa kahden viikon aikana.

”Ylioppilaskunta kiittää kaikkia näytelmän mahdollistaneita tahoja ja näytelmän katsoneita. Lahjoitetulla summalla pystymme monipuolisesti ja pitkäjänteisesti tukemaan opiskelijahyvinvointia”, sanoo Ylioppilaskunnan pääsihteeri Kauko Keskisärkkä.

”Tämä tulee todella suureen tarpeeseen, sillä opiskelijoiden hyvinvointi ja jaksaminen on ollut monestakin syystä viime aikoina koetuksella.”

Pölönen ohjasi, Nuojua pääosassa

Aapo Heikkilä tunnettiin Oulun yliopistossa hänen itse kehittämästään maailmaa selittävästä tieteenalasta ortotopologiasta ja siihen liittyvistä luennoista 1980-luvulla.

Nyt hän palasi yliopistolle Mika Nuojuan esittämänä. Näytelmän käsikirjoitti ja ohjasi Markku Pölönen. Luennolla käytiin läpi Heikkilän elämäntarinaa myös neljän muun Aapon elämässä olleen hahmon kautta. Nuojua esitti näitä kaikkia.

Näytelmä sai loistavan vastaanoton ja sen sanoma mahdollisuuksien antamisesta jokaiselle erilaisuuksista huolimatta kantaa universaalisti. Ortotopologian para-avaruuksista tullaankin kuulemaan loppuvuonna luennoilla ympäri Suomen.

Näytelmän mahdollistivat yhteiskumppanit Eija ja Veikko Lesosen säätiö, Osuuskauppa Arina ja Ponsse. Tuotannosta vastasivat Pia Ervasti, Kimmo Paananen ja Juha Vidgrén.

Lue myös