Myös JoJon eli Oulun Tanssin Keskuksen kevätohjelmisto avautuu yleisölle

Viime syksyltä siirretty nykyteatteri Vera Audentian Enää hengitin, muuhun en pystynyt -teos avaa JoJon kevätkauden. Kuva: JoJo

Kulttuuri

Julkaistu: Kirjoittaja: carita marion forsman

Jaa sosiaalisessa mediassa:

JoJon ohjelmistossa jo viime syksynä ensi-iltansa saanut, väkivallan eri muotoja käsittelevä Nykyteatteri Vera Audentian Enää hengitin, muuhun en pystynyt -teos avaa alkuperäisestä suunnitelmasta poiketen JoJon kevätkauden. Teoksen lisäesitykset nähdään Valvesalissa tiistaina 15. ja keskiviikkona 16. helmikuuta.

JoJon ohjelmistossa kantaesitetään keväällä 2022 viisi tuotantoa. Näistä neljä nähdään Oulussa ja yksi Helsingissä.

Ensimmäinen kantaesitys on Tanskassa asuvan Simon Beyer-Pedersenin King of Oulu. Teoksen ensi-ilta on siirtynyt koronan takia jo muutamaan kertaan. Fyysisen teatterin elementtejä sisältävä nykytanssiteos kysyy, kuka vetää rajan onnistumiselle ja epäonnistumiselle. Simon Beyer-Pedersenin kanssa teoksessa esiintyy Heli Pippingsköld. Teos saa ensi-iltansa Valvesalissa torstaina 24. helmikuuta.

Helsingissä kantaesityksensä saa Riikka Puumalaisen ja Antti Puumalaisen fyysistä ja visuaalista teatteria yhdistelevä, individualismista ja ihmissuhteista kertova teos, A couple of humans. Teos pohtii ihmisyyttä kohtaamisen, kommunikaation ja vuorovaikutuksen näkökulmista. JoJon ja Tanssiteatteri Tsuumin yhteistuotannon ensi-ilta nähdään Aleksanterin teatterissa Helsingissä 29. maaliskuuta. Oulussa teos nähdään myöhemmin syksyllä.

Isoäitejä ja Elliotia

Lisäksi on tulossa Isoäideillemme-ilta, joka on kahden soolon kokonaisuus, joka on syntynyt kurkotuksista Henna-Maria Hanhinevan ja Seija-Leena Salon edesmenneitä isoäitejä kohti. Soolot pohjaavat Hanhinevan ja Salon isoäitien kehollisuuteen ja naiseuteen. Tekijät ovat kulkeneet isoäitejään kohti rinnakkain, inspiroituen toistensa henkilökohtaisista, dokumentaarisista ja taiteellisista lähestymistavoista omiin isoäiteihinsä ja kehoihinsa.

Isoäideillemme (kaksi sooloa) -yhteisillan teokset kantaesitetään Valvesalissa lauantaina 23. huhtikuuta.

Maailmalla menestynyt, Lee Hallin Billy Elliot -musikaali on pienen kaivoskaupungin sydämessä asuvan 11-vuotiaan pojan kasvutarina. Musikaali kertoo Billyn matkan nyrkkeilykehästä balettitunnille. Musikaali toteutetaan tuotantoyhteistyössä Oulun teatterin, JoJo – Oulun Tanssin Keskuksen, Balettikoulu Sinikellon ja Oulun ammattikorkeakoulun kanssa, musiikkituotanto yhteistyössä MD Companyn kanssa. Musikaalissa ovat mukana JoJon ammattitanssijat Jussi Suomalainen, Saku Tonteri sekä Roope Ryöppy.

Teos saa ensi-iltansa Oulun teatterin suurella näyttämöllä tammikuun sijaan maaliskuussa, 4. ja 5. maaliskuuta. Musikaalin esitykset jatkuvat koko kevään aina toukokuun puoliväliin saakka.

JoJo on keväällä lisäksi mukana myös 7.- 8. huhtikuuta Oulun lasten ja nuorten teatterifestivaalilla sekä lauantaina 21. toukokuuta Oulussa järjestettävillä valtakunnallisilla Kirkkopäivillä ja Lähetysjuhlilla.

Syyskussa järjestettävän OuDance-festivaalin sekä syksyn muu vierailuohjelmisto julkaistaan myöhemmin.