Muusajuhlat etsii jälleen teoksia kirjoituskilpailuunsa – päätuomarina tällä kertaa Esa Eloranta

Tämän vuoden Muusajuhlien kirjoituskisa on auki kesäkuuhun asti. Parhaimmiston valitsee tällä kertaa muusikko Esa Eloranta. Kuvituskuva: Mun Oulu

Kulttuuri

Julkaistu: Kirjoittaja: Mun Oulu

Jaa sosiaalisessa mediassa:

Vuoden 2024 Muusa-kirjoituskilpailu on parhaillaan käynnissä. Osana Oulun Muusajuhlia järjestettävä kilpailu hakee jälleen lahjakkaiden kirjoittajien kaunokirjallisia tuotoksia.

Tänä vuonna aihe on Tie(llä). Teema viittaa muun muassa kilpailun päätuomari Esa Elorannan Garbo-yhtyeen vuoden 1989 radiohittiin Pitkä tie. Aiemmin tuomareina ovat olleet muun muassa Satu Saarinen, Hanna Sarkkinen, Simo Frangén ja Alpo Suhonen.

Lisäksi aiheteema liittyy kisan järjestävään Huutomerkki ryhyn, joka viettää 20-vuotisjuhlavuottaan.

”Tietä on takana, ja paljon on sen varrella nähty, ja mihin tie vieneekään seuraavassa mutkassa”, toteaa Kari Miettunen yhdistyksestä.

Viime vuonna voittajiksi selviytyivät Maria Aarnio tekstillään AFK Ikuisesti, Jorma Aaltonen tekstillään Tapaaminen, Enni Yli-Hynnilä tekstillään Äänetöntä sotaa vastaan ja Anette Joelsson tekstillään Kun en enää muista sinua.

Palkintosumma jaettavissa

Muusa-kirjoituskilpailu on avoin kaikille, jotka eivät ole julkaisseet omaa kaunokirjallista teosta. Omakustanteet tai antologiat eivät ole este. Tekstien tulee olla ennen julkaisemattomia ja suomenkielisiä. Tyylilaji on runo tai proosa, ja kilpailutyön enimmäispituus on viisi liuskaa.

Kilpailutöiden tulee olla perillä Huutomerkissä viimeistään sunnuntaina 23. kesäkuuta. Kilpailun järjestäjä varaa oikeuden olla ottamatta mukaan kilpailutöitä, jotka eivät ole ohjeiden mukaisia.

Työt toimitetaan esiraadille ja päätuomarille anonyymeina. Palkintosumma on 500 euroa, joka jaetaan kolmen parhaan kesken. Voittajat julkistetaan lauantaina 17. elokuuta Muusaklubilla. Voittajiin otetaan yhteyttä ennen julkistamistilaisuutta.

Voittajatekstit julkaistaan kulttuurilehti Kaltiossa. Palkintosumman lahjoittaa Uki Arkkitehdit Oy, ja kilpailun järjestämisessä mukana ovat Huutomerkin lisäksi kulttuurilehti Kaltio sekä Tähtitornin kahvila ja kirjakauppa.

Tarkemmat ohjeet kilpailun säännöistä Huutomerkki ryn sivuilta.