Muotoilukeskus Proto Pikisaaressa avaa ovensa – torstain avajaisissa juhlitaan myös yhdistyksen 35-vuotistaivalta

Pikisaaren Designtori 13:n kupeeseen avataan uusi muotoilukeskus Proto, johon aiotaan joulukuussa avata myös myymälä. Kuva: Sini Pirnes

Kulttuuri

Julkaistu: Kirjoittaja: carita marion forsman

Jaa sosiaalisessa mediassa:

Yleisölle avautuva Muotoilukeskus Proton koko Pohjois-Suomen muotoilun keskus. Sen tavoitteena on tehdä muotoilua tunnetuksi suurelle yleisölle sekä tarjota alan asiantuntijoille uusia näkökulmia.

”Tavoitteena on luoda keskuksesta kansainvälisesti tunnustettu muotoilun näyttämö ja vetovoimatekijä, jonka korkeatasoiset puitteet, sisällöt ja palvelut tarjoavat syyn tulla Ouluun”, toteaa Proto ry:n toiminnanjohtaja Hanna Rauma.

Joulukuussa myymälä

Keskuksen näyttelytoiminnan avaa pukusuunnittelija Pirjo Valisen näyttely Alku ja loppu. Valtion näyttämötaidepalkinnolla palkittu Valinen aloitti Oulun kaupunginteatterin pukusuunnittelijana vuonna 1977. Näyttelyssä esillä olevat työt kattavat todella pitkän ajanjakson pukusuunnittelijan historiaa.

Pukusuunnittelija Pirjo Valinen valmistelee ripustusta. Hän nimittää luonnoksiaan työkaluiksi. Kuva: Hanna Rauma.

Näyttelytoiminnan lisäksi Muotoilukeskus Proto tulee järjestämään monenlaisia tapahtumia ja toimintaa. Keskuksen sisältöjä sekä tarjontaa kehitetään jatkuvasti.

”Joulukuussa muotoilukeskukseen on tarkoitus avata myymälä, josta voi ostaa muotoilua sekä aiheeseen liittyvää kirjallisuutta”, kuvailee tulevia suunnitelmia muotoilukeskuksen tuottaja Niina Autio.

Proto eli Pohjois-Suomen Muotoilijat ry on 1987 perustettu pohjoissuomalaisten muotoilijoiden yhdistys. Sen toiminnan päärahoittajat ovat Oulun kaupunki sekä Taiteen edistämiskeskus.

Muotoilukeskus Proto avajaisia vietetään torstaina 6. lokakuuta kello 17.00 alkaen Pikisaaren Vanhalla Villatehtaalla. Keskuksen näyttelytoiminnan avaa pukusuunnittelija Pirjo Valisen näyttely Alku ja loppu.

Lisätietoja avajaisista tästä linkistä.

 

 

 

 

Lue myös