Mun Oulu -gallup: Mitä Ainolan museorakennukselle pitäisi tehdä? – Moni säilyttäisi museorakennuksen käytön entisellään

Oululaiset kaupunkilaiset haluaisivat mielellään säilyttää Ainolan rakennuksen ja Pohjois-Pohjanmaan museon sellaisenaan nykyisessä käytössään. Kuvat: Petri Uusitalo

Kulttuuri

Julkaistu: Kirjoittaja: carita marion forsman

Jaa sosiaalisessa mediassa:

Pohjois-Pohjanmaan museorakennuksen huutokauppa päättyi viime vuoden marraskuun lopussa. Huutokaupan suurin tarjous tuli Cor Group Oy:ltä, joka tuottaa erilaisia terveys- sekä hyvinvointipalveluita. Kauppaa ei ole kuitenkaan vielä lyöty lukkoon, vaan kaupunginhallitus tekee päätöksen asiasta vasta, kun kaupunginhallitus hyväksyy Luupin hankeselvityksen.

Museorakennus Ainolan myyminen on aiheuttanut paljon keskustelua varsinkin lähestyvän kulttuuripääkaupunkihankkeen vuoksi. Uusia tiloja on suunniteltu Tietomaan yhteyteen, vain vähän matkan päähän Ainolanpuistosta.

Leena Ruikka

”Mitäpä siinä. Ainola pitäisi säilyttää ennallaan.”
”Lähdimme porukalla kiireesti käymään museossa, kun saimme tietää myymisestä.”

 

Maikki Filppula

”Minusta museo pitäisi säilyttää ennallaan, mutta voisihan sinne vanhustentalon laittaa, kun meitähän on kohta paljon Suomessa.”
”En useasti vieraile museossa. Muutamissa tapahtumissa olen käynyt.”

Marjatta Kakko

”Jonkinlainen yleinen tila sen pitäisi olla. Ei myydä kannata, korkeintaan uutta maalia pintaan. Nykyinen museorakennus muistuttaa minua nyt Unkarissa näkemistäni neuvostorakennuksista.”
”Käyn useasti eri museossa ja eri näyttelyissä.”

 

Lue myös