Moottorisaha soi ja pölkky muovautuu Kierikin sahataidekurssilla

Viime viikolla StoraEnso toimitti Kierikkiin näin järeitä puupölkkyjä. Kuva: Leena Lehtinen

Kulttuuri

Julkaistu: Kirjoittaja: carita marion forsman

Jaa sosiaalisessa mediassa:

Kurssin opettaja, taiteilija Kari Tykkyläinen on tullut tunnetuksi muun muassa kuvanveistäjänä, videotaiteilijana ja muusikkona. Nyt kurssille on ilmoittautunut 10 sahuria, joista kolme naisia.

Kurssin jättipuut lahjoitti tänäkin vuonna StoraEnson Nuottasaaren tehdas. Toinen tukija on jälleen kerran Valto Pernu -säätiö, joka Kierikki ry:lle myöntämällä apurahalla tukee kurssin järjestämistä.

Vuodesta 2017 alkaen järjestetty kurssi on ollut aiempina vuosina hyvin suosittu. Osallistujaennätys tehtiin vuoden 2019 kurssilla, jolloin osallistujia oli peräti kaksikymmentäneljä.

Kursseille on osallistunut kokeneiden sahankäyttäjien lisäksi myös vasta-alkajia – miehiä ja naisia. Monelle kurssi on toiminut myös alkukimmokkeena uuteen harrastukseen. Osanottajat ovat tuoneet paikalle omat työvälineensä, sahansa ja turvavarusteensa.

Kurssilaiset saavat pitää kurssilla valmistamansa veistoksen. Loput työt jaetaan ilmaiseksi niistä kiinnostuneille tai sijoitetaan Kierikin ulkoalueelle. 

Vierailijat voivat seurata kurssia kesäkuun 14.–15. päivinä kello 10–16. Kierikkikeskuksen päärakennus ja ravintola ovat avoinna kaikkina kurssipäivinä klo 10–16.