Mika Kiviniemi on Oulunsalo soi -festivaalin vuoden kuvataiteilija

Mika Kiviniemi tekee monitaiteellisia installaatioita ja mediataideteoksia. Kuva: Jaani Föhr

Kulttuuri

Julkaistu: Kirjoittaja: Pasi Rytinki

Jaa sosiaalisessa mediassa:

Oulunsalo soi -kamarimusiikkifestivaalin visuaalista ilmettä kuvittaa tuttuun tapaan vuoden kuvataiteilijan teos. 

Mika Kiviniemen tausta on esittävän taiteen alalla, mutta viime vuosina hän on toteuttanut monitaiteellisia installaatioita ja mediataideteoksia sekä yksin että osana työryhmää. Vuoden kuvataiteilija on valittu yhteistyössä Photo North – Pohjoisen valokuvakeskuksen kanssa.

”Mika Kiviniemi liikkuu valokuvan, performanssin, mediataiteen, äänitaiteen ja installaatioiden välimaastossa, mikä tekee hänestä monipuolisen ja kiinnostavan tekijän. Odotan innolla Kiviniemen tämän vuoden kamarimusiikkifestivaalin teemasta inspiroitunutta, äänen tuottamiseen liittyvää ja soittamisen käsitettä laajentavaa näyttelyä”, kommentoi Photo North – Pohjoisen valokuvakeskuksen toiminnanjohtaja Darja Zaitsev Oulun juhlaviikkojen tiedotteessa.

”Mika Kiviniemi liikkuu valokuvan, performanssin, mediataiteen, äänitaiteen ja installaatioiden välimaastossa, mikä tekee hänestä monipuolisen ja kiinnostavan tekijän.”

Kiviniemi tarkastelee taiteellisessa työskentelyssään uusia tapoja ja näkökulmia ilmiöiden takaa ja sisältä: hän purkaa, kokoaa, erottelee ja yhdistelee asioita yllättäviä yhteyksiä etsien. Teosten luonne löytyy usein eri medioiden, tekniikoiden ja lähtökohtien yhdistelmistä sekä uusien asioiden äärellä tapahtuvista oivalluksista.

Kiviniemi on valmistunut vuonna 2022 Aalto-yliopiston Visual Cultures, Curating and Contemporary Art -maisteriohjelmasta. Hänen ensimmäiset yksityisnäyttelynsä nähtiin vuonna 2022. 

Oulunsalo soi -festivaalin ohjelma julkaistaan toukokuussa.