Menestystä piirustus- ja kirjoitushaasteessa Taidekoulu Upialle, teoksia esillä Oodissa

Luontoliiton ja lastenlehden haaste innosti nuoria kuvataiteilijoita. Kuva: Hanna Savolainen

Kulttuuri

Julkaistu: Kirjoittaja: Sirpa Tarkkinen

Jaa sosiaalisessa mediassa:

 

Oodissa edustivat Helmi Viljasalo teoksellaan Muurahainen, Linnea Kuula teoksellaan Sateenkaari ja Minea Lambacka teoksellaan Auringonlasku.

Tyyliltään vapaamuotoiseen taidehaasteeseen Upian ryhmäläiset lähtivät, kun taito- ja taideaineiden opettaja Hanna Savolainen näki siitä mainoksen. Haasteessa oli ennakkoon määritelty ainoastaan teoksen koko ja luontoaihe.

”Kyseessä oli meille yksi tehtävä monien joukossa. Lisäksi se oli oppilaille oppimisprosessi”, sanoo Savolainen.

Ensimmäinen kerta kilpailussa

Valmistuneet teokset luovutettiin Luontoliitolle.

”Monet oppilaista kokivat työnsä niin hienoksi, etteivät halunneet lähettää sitä pois”, Savolainen naurahtaa.

Tekoprosessista hän sanoo, että pienimmiltä piirustukset valmistuivat nopeasti, mutta vanhemmat oppilaat paneutuivat ja tekivät työtään monta kertaa.

”Monelle Oodi olikin tuttu ja heistä tuntui hienolta mahdollisuus saada töitään sinne esille. Osalle oppilaista kerta oli myös ensimmäinen osallistua kilpailuun. Siksi kynnyskin oli iso.”

Piirustushaasteeseen osallistujat olivat ala- ja yläkoululaisia. Oodin-näyttelyyn valitut saivat sekä kunniamaininnan että kirjapalkinnon.

Aktiivisuus ilahduttaa

Taidekoulu Upiassa käsitellään taiteen tekemisen pohjana eri aiheita. Upian vastaava opettaja Niina Ollanketo kertoo, että esimerkiksi viime vuonna teemana oli oululaisuus, jossa siinäkin tulivat esiin meri sekä paikalliset kasvit ja eläimet.

”Hienoa että tähän haasteeseen osallistuttiin ja tekeminen ulottuu muuallekin kuin oman pöydän ympärille. Aktiivista porukkaa”, Ollanketo miettii Upian opiskelijoista.

Savolainen kävi palkintojuhlassa Oodissa syyskuun viimeisenä viikonloppuna kahden palkitun kanssa. Juhlanäyttely oli Oodissa esillä Ympäristöseikkailu-tapahtumassa 29.9.–1.10.2023.