Mangan ja animen ystävien Matsucon-tapahtuma järjestetään taas

Matsucon järjestettiin viimeksi vuonna 2019. Kuva: Teemu Lankila / Matsucon

Kulttuuri

Julkaistu: Kirjoittaja: Pasi Rytinki

Jaa sosiaalisessa mediassa:

Vuonna 2017 ensimmäisen kerran järjestetty Matsucon on oululainen animeen ja mangaan keskittyvä tapahtuma. Tänä vuonna Matsucon pidetään Pohjankartanon koululla 10.–11. joulukuuta. Koronavuosina 2020 ja 2021 Matsuconia ei järjestetty. Kaksipäiväiseen tapahtumaan odotetaan tulevan noin 800 kävijää.

Ohjelmatarjonta sisältää muun muassa puhe- ja esitysohjelmaa sekä työpajoja, kilpailuja ja muita ohjelmanumeroita. Mangan ja animen lisäksi tapahtumassa on esillä laajasti muitakin Japanissa ja Aasiassa syntyneitä populaarikulttuuri-ilmiöitä esimerkiksi pelien ja musiikin saralla.

Animetunnareita karaokena

Matsuconin erikoisuutena harrastajapiireissä tunnetaan animekaraoken SM-kisat. Animekaraokessa lauletaan erilaisten animesarjojen tunnuskappaleita. Ensimmäisen kerran kisat järjestettiin vuonna 2018. Nyt kolmannen kerran järjestettävä kilpailu on ohjelmassa sunnuntaina 11. joulukuuta.

Cosplay eli pukuilu kuuluu olennaisena osana tapahtumaan. Cosplaykisassa kilpaillaan kolmessa eri kategoriassa. Aloittelijoiden ja kokeneiden kategorioihin ilmoittaudutaan ennakkoon, ja hall cosplay -kategoriaan kisaajat valitaan tapahtuman aikana. Lavakilpailujen lisäksi Matsuconissa on myös photoshoot-kisa, jossa kilpaillaan parhaasta cosplayvalokuvasta.

Matsuconissa on myös taidekuja, jossa erilaiset kädentaitoja ja taidetta harrastavat ihmiset voivat myydä omia töitään. Taidekujalta voi ostaa muun muassa harrastajien tekemiä magneetteja, printtejä, koruja ja käsitöitä.

Myyntisalissa on esillä suomalaisia yrityksiä, jotka myyvät harrastukseen liittyviä tuotteita. Tarjonnasta löytyy esimerkiksi pehmoleluja, figuureja, makeisia, asusteita ja kosmetiikkaa.

Matsuconin järjestää Pohjoisten conien kyhääjät ry. Tapahtuma on ikärajaton ja pääsymaksullinen.

Lisätietoja: matsucon.fi