Madetojan salin aulaan rakentuu nykysirkusta, liikettä ja kuorolaulua yhdistävä teos

Ainutlaatuisia hetkiä on luvassa, kun ilmatilan Chiaroscuro-teoksessa arkkitehtuuri kohtaa kansainvälisen nykysirkuksen Madetojan salin aulassa. Kuva: Jojo

Kulttuuri

Julkaistu: Kirjoittaja: Mun Oulu

Jaa sosiaalisessa mediassa:

Madetojan salin aulan arkkitehtuurista ja valosta inspiroitunut Chiaroscuro yhdistää nykysirkusta ja liikettä kuorolauluun. Oululaislähtöinen koreografi, ilma-akrobaatti Ilona Jäntti kutsui teokseen mukaan kansainvälisen työryhmän ja oululaisen Cassiopeia-kuoron. Esitykset nähdään 22. ja 23. maaliskuuta.

Teoksen musiikin esittää oululainen kuoro Cassiopeia ja tärkeä osa äänimaailmaa ovat myös sirkustaiteilijoiden liikkeen ja sirkusvälineiden tuottamat äänet.

Chiaroscuro-esityksen työryhmään kuuluvat Ilona Jäntin lisäksi italialaissyntyinen Eleonora Dall’Asta, saksalainen Natalie Reckert ja panamalainen Ana María Suárez, valosuunnittelija Kauri Klemelä sekä arkkitehti, lavastaja Tuula Jeker.

”Kaikki kolme esitystä nähdään eri kellonaikoihin, tämä vaikuttaa paljon aulan valotilanteeseen, joten jokainen esitys tulee näyttämään hyvin erilaiselta. Kello neljän esityksessä pääsemme hyödyntämään luonnonvaloa, kun taas kello kahdeksan esityksessä valosuunnittelijamme Kauri Klemelän valosuunnittelu on suuremmassa roolissa,” kertoo Ilona Jäntti.

”Kun valmistan tilalähtöisiä teoksia julkisiin tiloihin, toivon aina, että teoksen koettuaan katsojat näkisivät tutun tilan hieman uusin silmin. Madetojan salin aulakin on monille oululaisille tuttu, mutta ehkä enimmäkseen läpikulkutilana, ehkä esityksen myötä katsojat näkevät sen hieman eri tavalla,” Jäntti jatkaa.

Tilalähtöisen promenadiesityksen aikana yleisö pääsee kokemaan sekä kuoromusiikkia, että ilma-akrobatiaa lähietäisyydeltä osana Oulun Musiikkijuhlien ohjelmistoa.

JoJo – Oulun Tanssin Keskuksen, Ilmatilan ja Oulun Musiikkijuhlien yhteistuotannon ensi-ilta nähdään Madetojan salin aulassa pe 22.3. klo 20. Muut esitykset ovat la 23.3. klo 16 ja 18.

Lisää teoksesta: Chiaroscuro | JoJo – Oulun Tanssin Keskus