Lumotut sanat starttaa superviikonloppuun Valveella – puhetta, musiikkia ja esityksiä sanataiteesta

Sunnuntaina 5. toukokuuta kello 16 Valvesalissa soi Punainen käpy -yhtyeen leikkisän rytmikäs ja kujeileva runokonsertti Elefantin tuulipuu. Kuva: Siru Danielsson

Kulttuuri

Julkaistu: Kirjoittaja: Mun Oulu

Jaa sosiaalisessa mediassa:

Lumotut sanat – lasten ja nuorten sanataideviikoilla vietetään varsinaista superviikonloppua. Luvassa on niin valtakunnallisia asiantuntijavieraita kuin Punainen käpy -yhtyeen valloittava koko perheen konsertti.

Lumottu viikonloppu kulttuuritalo Valveella käynnistyy perjantaina 3. toukokuuta nuorten ja aikuisten Lumotulla illalla kello 18.30. Lumotun illan avaa lausuja, runoräppääjä Mirjami Heikkisen sekä kantelisti Senni Valtosen Karnevaali.

Esityksessä kuullaan muun muassa L. Onervan, Kirsi Kunnaksen ja Ilpo Tiihosen runoja lausuen ja räpäten. Illan aikana lavalle nousevat myös Oulun lastenkulttuurikeskuksen nuoret sanataideharrastajat. Juhlan huipentaa nuortendekkareistaan tunnetun kirjailija Leena Valmun haastattelu. Lauantaina 4. toukokuuta kello 13 Valmu vetää nuorille myös dekkarityöpajan, jossa juonitaan kokonainen jännitysromaanin runko.

Puhetta sanataiteesta

Lauantaina 4. toukokuuta kello 10–16 Valvesalissa järjestetään Sanataidefoorumi Kirsi Kunnaksen jalanjäljissä. Kaikille avoimessa ja maksuttomassa foorumissa pohditaan, mikä on lastenkirjallisuuden ja sanataiteen paikka ja tila nyky-yhteiskunnassa: Miten lapset, nuoret ja perheet lukevat? Miten sanataidekasvatuksen keinoin voi tukea lapsen ja nuoren tekijyyttä ja osallisuutta? Ääneen pääsevät monenlaiset lasten- ja nuortenkirjallisuusalan ammattilaiset niin Suomen sanataideopetuksen seurasta kuin kirjailija- tutkimuskentältäkin.

Runokonsertin aikamatka

Sunnuntaina 5. toukokuuta kello 16 Valvesalissa soi Punainen käpy  -yhtyeen leikkisän rytmikäs ja kujeileva runokonsertti Elefantin tuulipuu. Kaikenikäisille sopivassa Elefantin tuulipuussa runoilijoina on eri aikojen suomalaisia taitureita Aleksis Kivestä Kirsi Kunnakseen ja Leena Laulajaisesta Ilpo Tiihoseen. Tässäkin Punainen käpy -yhtyeen esityksessä klassikkorunous yhdistyy räppiin ja kansan- ja jazzmusiikkiin.

Sunnuntaina kello 15 Valvegallerian elämykselliseen Runo-olohuoneeseen on puolestaan mahdollista tutustua opastetusti. Kierroksella nautitaan runoista, kuvituksista ja näyttelyn pienistä ja suurista yksityiskohdista sekä kuullaan teoksien taustoista. Vapaa pääsy.

Lisätietoja Lumottujen sanojen ohjelmasta tästä linkistä.