Lempeys, läsnäolo ja kohtaaminen – uudenlainen Lähellä-kuoro toivottaa uusia laulajia tervetulleeksi joukkoonsa Oulussa

Lähellä-kuoron lempeät voimahahmot ovat Emma Kurkinen (vas.) ja Anna Peltomaa, jotka muodostavat myös keikkailevan Peltokurki-duon. Kuva: Kirsi Tasala

Julkaistu: Kirjoittaja: carita marion forsman

Jaa sosiaalisessa mediassa:

Lähellä on lauluyhteisö, jonka päätavoitteena on luoda turvallinen tila laulamiselle ja yhteyden tuntemiselle. Helposti lähestyttävät sovitukset, levollinen kohtaaminen, lempeys ja läsnäolo ovat tekemisen keskiössä.

Kuoroa ohjaavat Peltokurki-yhtyeen Anna Peltomaa ja Emma Kurkinen, jotka ovat jalkautuneet myös itse mukaan laulamaan.

”Kuoron tarkoitus on tarjota oululaisille rento kuoroharrastus, jossa päästään vaivattomasti ja lempeästi laulamiseen kiinni. Paikka, jossa voi pysähtyä itsensä ja äänensä äärelle sekä iloita yhdessä laulamisesta”, Peltomaa ja Kurkinen kertovat.

Kuorosta tekee erityisen se, että se keskittyy vahvasti nimenomaan läsnäoloon, lempeyteen ja hyvinvointiin. Kuoro on ikään kuin hyvinvointikuoro, jossa yhdistyy meditaatio ja laulaminen.

”Toimimme pienellä porukalla viime keväänä Taka-Nokelassa ja nyt tarkoitus olisi laajentaa porukkaa. Toivotammekin kaikki kiinnostuneet ilmaiseen kokeilukertaan, joka pidetään jo 14. syyskuuta.”

Kokoontumiskerroilla tehdään laulamisen lisäksi läsnäoloharjoituksia. Kuorokerta alkaa ja päättyy läsnäoloon ja rentoutumiseen. Kuoron toiminta on hyvinvointia ja sisäistä turvallisuuden tunnetta lisäävää. Ryhmä kokoontuu syyskaudella 12 kertaa ja halutessaan kaudella voi osallistua myös konsertteihin.

Yhteistyötä sisarryhmän kanssa

Lisäksi Lähellä-kuoron ”sisarryhmä”, Vierellä-taideryhmä, aloittaa myös syksyllä, jossa toimitaan pitkälti samojen arvojen pohjalta kuin Lähellä-kuorossa, eli lempeys ja läsnäolo edellä. Ryhmää ohjaa taiteilija Marianne Lukkarinen.

Molemmat ryhmät ovat uniikkeja, sillä ohjaajat jalkautuvat tekemään taidetta yhdessä ryhmän mukana.

”Olemme huomanneet, että tällainen pedagoginen lähestyminen lisää ryhmässä turvan tunnetta, rohkeutta itseilmaisuun ja yhteisöllisyyttä. Meillä olisi tarkoitus syksyn mittaan tehdä myös ryhmillä yhteinen projekti, jossa yhdistyy kirjoittaminen, maalaaminen ja laulaminen. Projekti huipentuu lopulta keväällä esitettävään konserttiin”, ohjaajat kertovat.

Lähellä-kuoron toinen periodi keskiviikkona 14.9. klo 18-20 Kampaamo Vuonon tiloissa Taka-Nokelassa osoitteessa Keinupuisto 7a. Lisätietoja ja ilmoittautuminen: peltokurkiorders@gmail.com. Vierellä-ryhmän lisätietoja: marianne.lukkarinen@gmail.com.