Kysy orkesterilta, ammattimuusikko vastaa – Oulu Sinfonia järjestää uuden, maksuttoman etko-tapahtuman

Uudenlainen Oulu Sinfonian etko-konsepti on ylikapellimestari Rumon Gamban ideoima. Hän on vetänyt vastaavia maailmalla hyvällä menestyksellä. Kuva: Oulu Sinfonia

Kulttuuri

Julkaistu: Kirjoittaja: carita marion forsman

Jaa sosiaalisessa mediassa:

Perjantaina 21. lokakuuta Oulun Musiikkikeskuksessa vietetään uudenlaista, yhteistä iltaa kello 17 alkaen. Luvassa on vapaata keskustelua, hauskoja tarinoita, musiikkia ja ravintolan antimia.

Ensimmäisessä Orkesteri tutuksi -osuudessa ylikapellimestari Rumon Gamba ohjaa yleisön syvälle musiikin saloihin ja sijoittaa persoonallisella tyylillään teokset historialliseen kontekstiinsa. Hän kertoo esimerkiksi, millaisia sointeja ja sävyjä sinfoniaorkesteri kätkee sisälleen tai mistä kaikkialta muusikot ovat Ouluun muuttaneet.

Rennosti jutellen

Illan kuluessa voit myös keskustella Oulu Sinfonian muusikoiden, kun ravintola Preludi muuttuu musiikinystävien olohuoneeksi. Ylikapellimestarin ja muun henkilökunnan kanssa voi jutella vaikkapa italiaksi, espanjaksi, ranskaksi, englanniksi, puolaksi tai japaniksi, ja kysellä muun muassa muusikon ammatista tai ohjelmistosuunnittelusta. Paikan päällä voi kuulla vaikka Rumonin parhaat kokkausvinkit, nyt siihen on hyvä mahdollisuus.

Gamballa on hyviä kokemuksia erilaisten klubi-iltojen tai after workien järjestämistä aikaisemmissa orkestereissaan. Siksi hän haluaa kokeilla niitä Oulussakin.

”Olen tosi iloinen, että voin järjestää tällaisen Oulu Sinfoniankin kanssa. Yleisö pääsee läheiseen kosketukseen orkesterin kanssa ja saa kysellä itseään kiinnostavia asioita, vaikkapa juuri muusikon työstä ja arjesta”, hän sanoo.

Klubi-iltaa tahdittaa Oulu Sinfonian lisäksi H.A.N.D. Dj’s Jari ja Jori tarjoten tunnelmaan sopivaa musiikkia. Opiskelijoille saatavilla Oulu Sinfonian uusi haalarimerkki.

Syysloman etkot Oulu Sinfoniassa

  • 21.10. klo 17–21 Oulun Musiikkikeskus
  • vapaa pääsy, ravintola Preludi palvelee koko illan ajan.
  • aikataulu: klo 17–21 Ravintola Preludi avoinna, klo 18–19 Orkesteri tutuksi: Oulu Sinfonia ja Rumon Gamba, klo 19–21 Klubi-ilta, H.A.N.D. Dj’s Jari ja Jori