Kuusisaaren ilmaistapahtuma käynnistää festivaalikesän ensi viikolla – paikalla tuoreita maailmanmestareita

Mari ja Timo Raution luotsaama Liikkuva laulureppu valittiin vuoden 2021 vammaisystävälliseksi toimijaksi. Kuva: Kaikkien kesäfestari

Kulttuuri

Julkaistu: Kirjoittaja: carita marion forsman

Jaa sosiaalisessa mediassa:

Kaikkien Kesäfestari on pääsymaksuton, päihteetön festivaalikesän startti, jonka juuret ovat Tahkokankaan palvelukeskuksen kesäjuhlassa. Palvelukeskuksen suljettua ovensa haluttiin perinnettä jatkaa ja samalla laajentaa iloinen tapahtuma kaikille avoimeksi festari-illaksi.

Kaikilla esiintyjillä on vahva yhteys Ouluun. Suomenkielistä melankolista poppia soittavat Maustetytöt-siskokset Kaisa ja Anna Karjalainen kuuluvat Madetojan musiikkilukion kasvatteihin. Oululainen Sana yhdistää musiikissaan urbaania poppia ja räppiä. Oulun Kehitysvammaisten Tuki ry:n toimintaan lukeutuu musiikkiryhmä Estottomat: vireästi toimiva orkesteri, joka soittaa ja laulaa musiikkia laidasta laitaan.

Esteettömyys otettu huomioon

Mari ja Timo Raution lauluyhtye Liikkuva Laulureppu valittiin keväällä vuoden 2021 vammaisystävälliseksi toimijaksi. Perusteluissa todettiin yhtyeen erottuvan edukseen edustamalla muutakin kuin rakennettua esteettömyyttä: yhtye vaikuttaa musiikin keinoin suvaitsevaisuutta parantaviin asenteisiin. Vuonna 2019 Oulun kaupungin vammaisneuvoston myöntämän tunnustuksen sai mikäpä muukaan taho kuin tuolloin edellisen kerran livetapahtumana järjestetty Kaikkien Kesäfestari.

Tapahtuman esteettömyyteen on panostettu – tapahtuma-alueella on induktiosilmukka-alue, aidattu alue pyörätuolia käyttäville sekä heidän avustajilleen ja tapahtuman ruokakojut sekä esittely- ja toimintapisteet on sijoitettu kivituhkalla päällystetyn kulkureitin varrelle Kuusisaareen. Tapahtumassa on myös useita yleisavustajia, jotka avustavat tapahtumaan osallistujia tarvittaessa.

Kärpät ja yllätysesiintyjä

Kaikkien Kesäfestarilla muistetaan myös tuoreita jääkiekon maailmanmestareita ja olympiavoittajia. Paikan päälle saapuvat Suomen MM-joukkueesta Ville Pokka, Atte Ohtamaa, Juho Lammikko sekä valmentaja Mikko Manner. Myös Oulun Kärppien edustusjoukkue on perinteisesti mukana tapahtumassa ja Kärppätaustaisia maailmanmestareita palkitaan. Palkitsemistilaisuuden päättää yllätysesiintyjä.

Kaikkien Kesäfestari tarjoilee paljon muutakin mukavaa tekemistä: liikuntapisteitä, onnenpyörää, kasvomaalausta ja kaverikoirien rapsuttelua. 

Kaikkien kesäfestarin järjestävät yhteistyössä Oulun kaupungin nuorisopalvelut, Caritas-Säätiö, Caritas Palvelut, Oulun Kehitysvammaisten Tuki ry, Nuorten Ystävät ja ammattiopisto Luovi.

Kaikkien kesäfestarin ohjelma 8. kesäkuuta:

15.30 Tapahtuma aukeaa

16.00 Tervetulosanat, Nuorten Ystävät ry

16.10 Liikkuva Laulureppu

17.00 Estottomat: 50-v. juhlakonsertti

17.30 Kärpät ja mestareiden palkitsemistilaisuus

18.30 Sana

19.30 Maustetytöt

20.30 Tapahtuma päättyy

Kuusisaareen suositellaan saapumaan jalan tai julkisilla kulkuvälineillä.

Lisätietoja: https://www.ouka.fi/oulu/nuoret/kaikkien-kesafestari

Lue myös