Kulttuuritalo Valveen syyskausi on käynnistynyt – festivaaleja laidasta laitaan

Kulttuuritalo Valve on avautunut syyskauteen, joka on tapahtumien osalta tutun festivaalintäyteinen. Kuva: Valve

Kulttuuri

Julkaistu: Kirjoittaja: carita marion forsman

Jaa sosiaalisessa mediassa:

Valvesalissa nähdään muun muassa Flow-sirkus, jonka ohjelmassa on ilma-akrobatiaa ja nykymusiikkia yhdistävä Pinch Pleat 18.–20. elokuuta sekä yhteistyössä Lumo-Companyn kanssa esitettävä moniaistinen AER 1.–8. syyskuuta. Tanssia taloon tuo erityisesti OuDance-festivaali 13.–17. syyskuuta, joka juhlii tänä vuonna 30-vuotista taivaltaan.

30. kertaa järjestetään myös Oulun musiikkivideofestivaalit 24.–27. elokuuta, joka lupaa neljä päivää audiovisuaalista ilottelua musavideonäytöksien, dokumenttielokuvien, taidenäyttelyn ja muun oheisohjelman muodossa.

Kirjallisuus- ja sanataideohjelmaa tarjoavat puolestaan sekä poikkitaiteellinen sanataidefestivaali Oulun Muusajuhlat 15.–20. elokuuta että Uusi kirjallisuusfestivaali -tapahtuma 8.–9. syyskuuta. Syyskuun päättää Suomen ainut kahdenkeskisen taiteen festivaali Kehä 29.–30. syyskuuta, jonka kaikki teokset toteutetaan yhdelle kokijalle kerrallaan.

Afterworkeja, näyttelyjä ja valokuvakävelyitä

Art goes Afterwork -tapahtumat tarjoavat tuttuun tapaan monipuolisia kulttuurimaistiaisia ja rentoa menoa perjantaisin klo 16–18 kahvila-ravintola Paljetissa.

Kerran kuussa torstaisin 17. elokuuta ja 21. syyskuuta järjestetään kaikille avoin näyttelykierros Valveen ja Oulun Taiteilijaseuran gallerioissa. Myös kevätkaudelta tutut englanninkielinen Art-being Family Club sekä valokuvakävelyt Meri-Toppilassa jatkuvat.

Tiedot Valveen elo- ja syyskuun tapahtumista – näyttelyistä, Studion elokuvista, Valvesalin ja Valvenäyttämön esityksistä sekä muista tilaisuuksista – on koottu juuri julkaistuun tapahtumaesitteeseen, joka on jaossa Valveella ja pian myös muissa jakelupisteissä.

Kulttuuritalo Valve on seitsemänä päivänä viikossa avoinna oleva kulttuurin keskus kaikenikäisille. Tapahtumien ja esitysten lisäksi Valve tarjoaa monipuolisia harrastusmahdollisuuksia ja taideopetusryhmiä eri kohderyhmille.

Tulevaan ohjelmistoon sekä muuhun toimintaan voi tutustua myös sivulla kulttuurivalve.fi. Oulun lastenkulttuurikeskuksen sanataide- ja elokuvakoulun kerhoista sekä kulttuurihyvinvoinnin ryhmistä löydät lisätietoa myös osoitteesta kuntapalvelut.fi/valve.