Kulttuurikiekauksessa pureudutaan tällä kertaa Mäkelinin- ja Pakkahuoneenkadun historiaan

Sarjaku­van­tekijä ja käsikir­joittaja Aapo Kukon matkassa oululainen kulttuu­ri­historia muuttuu kiehtoviksi videota­ri­noiksi.

Kulttuuri

Julkaistu: Kirjoittaja: carita marion forsman

Jaa sosiaalisessa mediassa:

Pohjoinen kulttuurivirta -kanava tuottaa Aapo Kukon johdolla kulttuurihistoriallisen sarjan, jonka ensimmäinen osa Lyseon kulmilta julkaistiin 21. maaliskuuta. Tässä jaksossa tarkastellaan lähemmin Mäkelininkadun ja Pakkahuoneenkadun kulmaa, jossa on taisteltu, tanssittu, toimitettu ja neuvoteltu. Sarjan myöhemmät jaksot ilmestyvät Pohjoinen kulttuurivirta -kanavalle sekä Mun Ouluun.

Kuka on Aapo Kukko?

”Olen vuonna 1991 Kemissä syntynyt, mutta sittemmin oululaistunut sarjakuvantekijä ja käsikirjoittaja.”

Mistä rakkautesi Oulun kulttuurihistoriaan kumpuaa?

”Siinä on aimohko annos kotiseuturakkautta mukana. Täällä on tapahtunut yhtä sun toista ja tulee vielä tapahtumaan. Myös työskentelyni kautta olen tutustunut hyvin tämän kaupungin menneisyyteen. On ollut taipumusta uppoutua taustatyöhön.”

Mitä sinä teet muuta?

”Tällä hetkellä työskentelen Yrjö Kallisesta kertovan sarjakuvaromaanin parissa. Teos keskittyy muun muassa sisällissodan tapahtumiin Oulussa.”

Vlogin tuottanut Pohjoinen kulttuurivirta sanoo olevansa ”pohojosen telekkari”, jonka tavoite on tuoda pohjoisen ääntä kuuluville ja näkyville ja toimia alustana kulttuurikeskustelulle. Alkunsa kanava sai Oulun Juhlaviikkojen 10-vuotislähetyksistä elokuussa 2020.

Kanavan sisältöihin voi tutustua osoitteessa www.pohjoinenkulttuurivirta.fi

Aapo Kukon kulttuurikiekaus: teksti ja tulkinta – Aapo Kukko, kuva, ääni ja leikkaus – Jukka Takalo, valaisu ja tuotanto – Pia Alatorvinen

Lue myös