Kouluille suunnattu elokuvaviikko alkaa myös Oulussa – Valveen elokuvakoulu koonnut monenlaista tehtävää ja nähtävää

Oululaisille yläkoululaisille on tarjolla muun muassa elokuva Pojat (1962). Oppilaiden on tarkoitus sen pohjalta tehdä myös oma lyhytelokuva. Kuva: Pojat/Elonet

Kulttuuri

Julkaistu: Kirjoittaja: carita marion forsman

Jaa sosiaalisessa mediassa:

Vuosittain tarjonnaltaan laajentuva Koulujen elokuvaviikko tuo elokuvat kaikkien oppilaiden ulottuville ja antaa alaan liittyvää oppia, tietoa ja elämyksiä.

”Haluamme tarjota mahdollisimman laajasti eri taitotasoille ja vuosiluokille sopivia elokuvia sekä niihin liittyviä tehtäviä”, kertoo Koulujen elokuvaviikon koordinaattori Tiia Hyvälä Valveen elokuvakoulusta.

Sen lisäksi, että elokuvakulttuuria tehdään tutuksi lapsille ja nuorille elokuvia katsomalla, teemaviikko kannustaa ryhmiä ja luokkia tekemään itse elokuvia.

Teemaviikolla on mahdollisuus monipuoliseen tekemiseen ja itseilmaisuun esimerkiksi animaation, elokuvatrikkien, lyhytelokuvien tai musiikkivideoiden avulla. Tänä vuonna Koulujen elokuvaviikko on mukana Uudet lukutaidot -kehittämishankkeen videokilpailussa, jossa kannustetaan luokkia tekemään videoita medialukutaidosta, tieto- ja viestintäteknologisesta osaamisesta sekä ohjelmointiosaamisesta.

Teemaviikko innostaa yhteistyöhön

“Elokuva on monia aloja yhdistävä taidemuoto. Siksipä toivomme, että elokuvaviikon aikana voimme yhdistää eri oppiaineita, ikäluokkia ja opettajia”, Hyvälä kertoo.

Teemaviikko yhdistää tarjonnassaan useat elokuvakasvatuksen ammattilaiset sekä tuo yhdelle alustalle usean toimijan palvelut. Samalla kannustetaan myös laajentamaan oppimisympäristöä elokuvateattereihin, joihin koulujen on mahdollista tilata elokuvanäytöksiä Koulukinon, Ihmefilmin ja Kansallisen audiovisuaalisen instituutin valikoimasta.

Verkkosivusto www.elokuvaviikko.fi kokoaa yhteistyökumppaneiden tarjoamia koulussa katsottavia elokuvia sekä elokuva-aiheisia oppimateriaaleja.