Kokoperheen musiikkinäytelmä Maailman ympäri 80 päivässä vierailee Oulun teatterissa

Maailman ympäri 80 päivässä -esityksen on ohjannut Jussi Nikkilä, ja musiikin takaa löytyvät Antti Korhonen, Veera Railio ja työryhmä. Kuva: Kapsäkki

Kulttuuri

Julkaistu: Kirjoittaja: carita marion forsman

Jaa sosiaalisessa mediassa:

Jules Vernen klassikko vuodelta 1872 saapuu vuoteen 2019. Matemaattisen tarkasti rutiinejaan noudattava Phileas Fogg ja hänen palvelijansa Passepartout syöksyvät vauhdikkaaseen seikkailuun, kun Fogg lyö koko omaisuudestaan vetoa, että hän pystyy matkustamaan maailman ympäri 80 päivässä. Rutiinien täyttämä elämä jää taakse ja edessä on uskomaton matka.

Ohjaaja Jussi Nikkilä on tarttunut Vernen klassikkoon rohkeasti ja luvassa on tuore tulkinta klassikkotarinasta. Kapsäkin näyttelijät sukeltavat pelottomasti ja ennakkoluulottomasti tekoviiksiä, takkeja ja mantereita tiuhaan vaihtaen jännityksen täyteiseen seikkailuun.

Matkaa tehdään ohikiitävistä maisemista inspiroituvan musiikin siivittämänä. Tästä kommellusten ja huumorin täyteisestä reissusta ei kukaan selviä rähjääntymättä. Mutta onko suurin matka se, joka kuljetaan höyryjunilla, elefanteilla ja siipirataslaivoilla, vai se lyhyt, mutta sitäkin vaivalloisempi reitti ihmisen omiin salattuihin syövereihin? Tai ehkäpä vaativin on sittenkin se vaikeakulkuinen ja vaaroja täynnä oleva taival, joka johtaa toisen ihmisen luo.

Osuuskuntateatteri Kapsäkki

Musiikkiteatteri Kapsäkki perustettiin vuonna 2000 taiteilijoiden omaksi osuuskuntateatteriksi. Teatterin tavoitteena on tarjota yleisölle musiikkiteatteria modernilla twistillä ja rohkealla äänellä niin lapsille kuin aikuisillekin. Vuodesta 2009 lähtien Kapsäkki on toiminut omissa tiloissaan Helsingin Hämeentiellä ja vuodesta 2022 Kapsäkki on kuulunut valtionosuusjärjestelmän rahoituksen piiriin.

Kapsäkin ohjelmisto koostuu kaiken ikäisille katsojille suunnatuista musiikkinäytelmistä, konserteista ja klubeista. Kapsäkki on enemmän kuin teatteri: 200-paikkaisen teatterisalin lisäksi Kapsäkin yhteydessä toimii myös Ravintola Bistro K.

Oulun teatteri, suuri näyttämö: Kapsäkki, Maailman ympäri 80 päivässä, esitykset pe 2.9. klo 13.30 ja pe 2.9. klo 18.  Suositusikä: 7+ ja kesto 2h väliaikoineen, liput 20-34e.