Kirjasto demokratian tukena – nyt kysytään, mitä kuuluu, nuoret?

Kirjasto haluaa olla mukana edistämässä yhteiskunnallisia keskusteluja. Nyt vuorossa ovat nuoret. Kuva: arkisto/Marjo Väisänen

Kulttuuri

Julkaistu: Kirjoittaja: carita marion forsman

Jaa sosiaalisessa mediassa:

Oulun kaupunginkirjaston Kirjaston tilat yhteiskunnallisen vuorovaikutuksen tukena -hankkeessa pyritään edistämään kuntalaisten ja päättäjien välistä vuoropuhelua. Hankkeessa luodaan ja julkaistaan vuoden loppuun mennessä palvelumalli, jonka avulla eri toimijoiden on helpompi tuoda kansalaisvaikuttamista ja yhteiskunnallista vuoropuhelua edistäviä tapahtumiaan kirjaston tiloihin.

”Palvelumalli luodaan yhdessä muun muassa järjestöjen, yhdistysten ja Oulun kaupungin eri toimijoiden kanssa. Palvelumallia testataan kahdessa kaikille avoimessa tapahtumassa. Tavoitteena on käynnistää myös pysyvää yhteistyötä ja tuoda kirjaston tarjoamia tiloja ja yhteistyömahdollisuuksia näkyvämmäksi”, järjestäjät kertovat.

Jo hankkeen aikana on tehty yhteistyötä useiden eri toimijoiden kanssa, kuten Oulun nuorisovaltuusto ONE:n, Nuorten Ystävät Ry:n, Rikosuhripäivystys RIKU:n, Seta Ry:n ja Oulun kaupungin eri toimijoiden kanssa.

Mitä kuuluu, nuoret?

Tiistaina 18. lokakuuta järjestetään Kulttuurilaboratorion tiloissa Oulun Pikisaaressa keskustelutilaisuus, jossa halutaan käsitellä pandemiaa, ilmastoahdistusta, kasvavia menestymispaineita, masennusta, yksinäisyyttä ja monia muita arjen haasteita.

Paneelikeskustelijoina ovat valtuutettu Susa Vikeväkorva, valtuutettu Raahesta Matti Honkala, perheterapeutti Taija Hirvonen, projektisuunnittelija Sanna Iisakka, Oulun nuorisovaltuusto ONE pj. Siiri Ruokola sekä Raahen nuorisovaltuuston jäsenet Jutta Parviainen ja Sinja Meriläinen. Keskustelun fasilitoi Hanna Jakku.

Keskustelua voi seurata myös etänä, osallistumislinkki löytyy Oulun kaupunginkirjaston kotisivujen tapahtumakalenterista. Tarjolla virvokkeita ja pientä purtavaa.

Yhdenvertainen Oulu -tapahtuma

Torstaina 20. lokakuuta mietitään, miltä näyttää yhdenvertainen Oulu. Oulun kaupunginkirjaston ja Kiimingin nuorisotalo Sykkeen yhteisessä tapahtumassa ovat mukana Nuorten ystävät Ry, Oulun kaupunki, Oulun nuorisovaltuusto ONE, Rikosuhripäivystys RIKU ja Seta Ry. Tarjolla juotavaa ja pientä purtavaa.

Haloo! Onks valoo? – Nuorten mielenterveys -tilaisuus 10.2022 klo 17.30–18.30 Pikisaarentie 15 B1. Yhdenvertainen Oulu -tapahtuma 20.10.2022 klo 11.45–13 Kiimingin Sykesalissa Kirjastokuja 1.