Kimppakyydillä vaikka Oulusta Haapavesi Folkeille – erilaiset kokeilut tähtäävät ympäristöystävällisiin festivaaleihin

Lähde festareille ja ota isompi porukka kyytiin. Haapavesi Folk kokeilee uutta kimppakyyti-sovellusta. Kuva: Mostphotos

Kulttuuri

Julkaistu: Kirjoittaja: carita marion forsman

Jaa sosiaalisessa mediassa:

Kimppakyytipalvelun kokeilu Haapavesi Folkissa on osa Euroopan kestävin kulttuuripääkaupunki -hankkeen innovaatiotestauksia. Oulun kaupungin vetämän hankkeen tavoitteena on, että Oulun kulttuuripääkaupunkivuonna 2026 Pohjois-Pohjanmaan yleisötapahtumat ovat mahdollisimman vähäpäästöisiä.

”Haluamme kannustaa yksityisautoilun vähentämiseen ja ympäristöystävällisyyteen. Tapahtumapaikalle ei kuitenkaan pääse helposti julkisilla kulkuvälineillä, ja moni joutuu myös majoittumaan muualle kuin Haapavedelle, joten yleisö saapuu usein omilla autoillaan”, sanoo Haapavesi Folk Music Festivalin toiminnanjohtaja Salla Ahvenjärvi.

Tunnelmia voi jakaa somessa

Festivaalivieraat ja kansanmusiikkikurssien osallistujat voivat nyt tarjota ja etsiä kyytejä Kimppakyydit.com-palvelun avulla. Maksuton palvelu toimii mobiilisovelluksessa ja verkkoselaimessa osoitteessa reissu.kimppakyydit.com.

Kimppakyydit sovitaan ryhmissä, joihin käyttäjät rekisteröityvät sen mukaan, toivovatko kimppakyytiä Haapaveden ja kotipaikkakuntansa vai Haapaveden ja majoituspaikkakuntansa välillä. 

Festivaalin aikana kimppakyytiläiset voivat jakaa Instagramiin tunnelmia kimppakyytiautoistaan tunnisteella #festarikyyditkisa ja merkitsemällä julkaisuun @haapavesifolk. Kuvia jakaneiden kesken arvotaan yksi kahden pääsylipun paketti vuoden 2023 Haapavesi Folkeille.

Haapavesi Folk 30.6.–2.7.2022