Kierikissä järjestetään kesäkuussa jälleen Moottorisahataidekurssi Kari Tykkyläisen johdolla

Pudasjärven lahja taidemaailmalle eli Kari Tykkyläinen opastaa jälleen halukkaita Kierikissä moottorisahauksen saloihin. Kuva: Luuppi

Kulttuuri

Julkaistu: Kirjoittaja: carita marion forsman

Jaa sosiaalisessa mediassa:

Vuodesta 2017 alkaen järjestetty kurssi on ollut aiempina vuosina hyvin suosittu. Osallistujaennätys tehtiin vuoden 2019 kurssilla, jolloin osallistujia oli peräti kaksikymmentäneljä. Kursseille on osallistunut kokeneiden sahankäyttäjien lisäksi myös vasta-alkajia – miehiä ja naisia. Monelle kurssi on toiminut myös alkukimmokkeena uuteen harrastukseen. Kurssille otetaan tänä vuonna 15 sahankäyttäjää.

Osallistumismaksu on 70 euroa. Kurssimaksu sisältää sahauspuut sekä opastuksen kolmelle päivällä. Kurssilaisten käytössä on sosiaalitilat ja majoituksen voi tilata hotelli KierikinHovista. Kierikkikeskuksen ravintolassa on myynnissä lounasta.

Kurssilaiset saavat pitää kurssilla valmistamansa veistoksen. Loput työt jaetaan ilmaiseksi niistä kiinnostuneille tai sijoitetaan Kierikin ulkoalueelle.

Osanottajat tuovat omat sahansa, turvavarusteet ja heillä tulee olla kurssille sopiva vakuutus.

Vierailijat voivat seurata kurssia omasta turvallisuudestaan huolehtien.  Kierikkikeskuksen päärakennus ja ravintola ovat avoinna kaikkina kurssipäivinä klo 10–16.

Kurssin mahdollistaa Valto Pernun säätiön avustus Kierikki ry:lle sekä Stora Enson lahjoittamat puut. Kurssi järjestetään Kierikki ry:n ja Museo- ja tiedekeskus Luupin Kierikkikeskuksen yhteistyönä. 

Ilmoittautuminen on auki 6. kesäkuuta saakka Luupin verkkokaupassa. 

Kierikin kivikauden kylän Moottorisahataidekurssi 13.–15. kesäkuuta klo 10–16.