Keskustelua identiteetistä ja ympäristöstä taideteoksen äärellä Nokelan Varikonpuistossa

Toinen tilassa -tapahtumassa Nokelan historiaa ja identiteettiä lähestytään arkkitehtuurin ja arkeologian näkökulmasta. Kuva: Art and process

Kulttuuri

Julkaistu: Kirjoittaja: carita marion forsman

Jaa sosiaalisessa mediassa:

Hankkeen toteuttaa Ari Björn Art & Process -kollektiivista yhteistyössä Oulun kaupungin ja kulttuuritalo Valveen kaupunginosakulttuurin kanssa. Nokelan Varikonpuistoon sijoittuva teosprosessi on käynnistynyt toukokuussa 2022.

Toinen tilassa -tapahtumassa historiaa ja identiteettiä lähestytään arkkitehtuurin ja arkeologian näkökulmasta. Tarkasteluväli on noin 70 vuotta, Nokelan perustamisesta tähän päivään, asettaen tällä tavoin nykyiset asukkaat aikajanalle osaksi historiallista jatkumoa.

Art & Process on kuvataiteen kentällä toimiva kollektiivi, jonka projektien lähtökohtana ovat yhteiskunnalliset aiheet ja urbaani ympäristö, kuten esimerkiksi sosiaalinen oikeudenmukaisuus ja oikeus julkiseen tilaan. Art & Process haluaa käydä dialogia yhteistä tilaa muodostavista tekijöistä ja vaalia kuvataiteen itseisarvoa kriittisen keskustelun muotona myös julkisessa tilassa.

Nokelan menneisyys ja nykyisyys

Tapahtumassa kuullaan Oulun kaupungin kaavoitusarkkitehti Pia Krogiusta, joka kertoo Nokelan rakennetusta kulttuuriympäristöstä ja sen taustoista kaavoituksen ja kaupunkisuunnittelun näkökulmasta otsikolla Nokelan rakennettu kulttuuriympäristö.

Arkkitehti ja Oulun yliopiston tutkija Anu Soikkeli puhuu paikan ja ihmisen identiteetistä, ja muutoksen vaikutuksesta molempiin otsikolla Ihminen rakennetussa ympäristössä.

Oulun yliopiston lehtori ja dosentti Timo Ylimaunu puhuu otsikolla Yhteisöjen muistaminen ja unohtaminen ajassa. Aiheena on yhteisöjen muistaminen ja unohtaminen materiaalisen kulttuurin kautta.

Toinen tilassa, la 27.8. klo 11.00–13.00, Varikonpuisto Nokelassa. Sateen sattuessa Höyhtyän Välke, Latokartanontie 1.