Kesämuusikot voi bongata ympäri kaupungin – musiikin ja tanssin kesätyö jatkuu heinäkuuhun

Oulun kaupungin kesämuusikot esiintyivät Ainolanpuistossa tiistaina. Kuvassa oikealta alkaen Hugo Tuovinen, Aarni Mikkola, Kalle Soinilehto, Pihla Eskelinen ja Siiri Hietala. Kuvat: Petri Isoniemi

Kulttuuri

Julkaistu: Kirjoittaja: Petri Kristian Isoniemi

Jaa sosiaalisessa mediassa:

Oulun kaupungin nuoret kesämuusikot ja -tanssija ovat aloittaneet keikkailunsa. He esiintyivät Ainolanpuistossa tiistaina 14. kesäkuuta. Kesämuusikot ovat laulaja ja kitaristi Pihla Eskelinen, bassokitaristi Siiri Hietala, pasuunaa soittava Aarni Mikkola, cajon-rumpua soittava Kalle Soinilehto ja saksofonia soittava Hugo Tuovinen. Muusikoiden rinnalla esiintyy myös tanssija Petra Vanhanen.

Sää oli lämmin ja aurinkoinen, kun kesämuusikot ja -tanssija esiintyivät yleisölle Ainolanpuistossa. Yleisö sai kuulla yhdeksän laulua ja myös nähdä Petra Vanhasen tanssiesityksen.

Ainolanpuiston konsertissa kuultiin kesämuusikoiden esittäminä Anna Puun kappale Kaunis päivä, Stevie Wonderin kappale Isn´t She Lovely, Jenni Vartiaisen kappale Ihmisten edessä, Paula Vesalan kappale Älä droppaa mun tunnelmaa, Elton Johnin kappale I´m Still Standing, Tapani Kansan kappale R-A-K-A-S, Lady Gagan kappale Shallow, kappale Taakse jää ja Ultra Bran kappale Jäätelöauto. Vaultboyn kappale Everything sucks soi taustalla tanssiesityksen aikana.

Työ ja harrastus yhdistyvät

Oulun kaupungin kesämuusikoilla on musikaalinen tausta. Saksofonia soittava Hugo Tuovinen on valmistunut ylioppilaaksi Madetojan musiikkilukiosta tänä keväänä.

”Olen soittanut klarinettia nuorempana ja sitten lukiossa siirryin tenorisaksofoniin”, hän kertoo.

Tuovinen pitää kesämuusikon työn hyvänä puolena sitä, että siinä yhdistyvät työ ja musiikin harrastus.

Pihla Eskelinen on myös valmistunut ylioppilaaksi Madetojan musiikkilukiosta tänä keväänä, minkä lisäksi hän on valmistunut Oulun konservatoriosta. Eskelinen on soittanut selloa ja hän on soittanut eri bändeissä.

”Se on kiva, että saa tehdä työkseen sitä, mistä tykkää”, hän pohtii.

Tanssija Petra Vanhanen esiintyy kaupungin kesämuusikoiden rinnalla Oulussa tänä kesänä.

Muusikoiden rinnalla esiintyvä tanssija Petra Vanhanen on valmistunut Kuopion taidelukion tanssilinjalta.

”12 vuotta on tullut kokeiltua vähän kaikkea nykytanssista hiphoppiin”, hän kertoo.

Myös muut Oulun kaupungin kesämuusikot, Aarni Mikkola, Kalle Soinilehto ja Siiri Hietala, ovat valmistuneet Madetojan musiikkilukiosta. He ovat harjoitelleet kaikkiaan 14 kappaletta tämän kesän esityksiä varten.

Kiertue päättyy Kierikissä

Kesämuusikot ovat harjoitelleet viikon ajan, ennen kuin ovat aloittaneet keikat. Kiertue koostuu julkisista esityksistä ja esityksistä Oulun kaupungin palvelupaikoissa. Ensimmäinen keikka oli Ainolan puiston esiintymistä edeltävänä päivänä.

Tapahtuma-avustaja Miikka Holappa BusinessOulusta kertoo, että Oulun kaupungin palvelupaikat ovat voineet varata kesämuusikoiden ja -tanssijan esityksiä. Keikat jatkuvat 2. heinäkuuta saakka, jolloin on julkinen esiintyminen Kierikissä.

”Siihen saakka on joka päivä yksi keikka aamupäivällä ja yksi keikka iltapäivällä”, hän kertoo.

Oulun kaupungin kesämuusikoiden ja -tanssijan julkisiin esiintymisiin on vapaa pääsy. Seuraava julkinen esiintyminen on BusinessAsemalla, jonka osoite on Hallituskatu 36, tiistaina 21. kesäkuuta kello 10 alkaen. Sitä seuraava julkinen esiintyminen on Rotuaarin lavalla torstaina 23. kesäkuuta kello 10 alkaen.

Kesämuusikot ja -tanssija esiintyvät Oulun pääkirjastossa maanantaina 27. kesäkuuta kello 14 alkaen, Kiimingin kirjastossa torstaina 30. kesäkuuta kello 13 alkaen, Turkansaaressa perjantaina 1. heinäkuuta kello 10 ja 14 ja Kierikissä lauantaina 2. heinäkuuta kello 12. 30 alkaen. Esitysten kesto on noin 45–60 minuuttia, mutta ulkokeikoissa on säävaraus.