Kesämusiikki soi Oulun seurakuntien kirkoissa ja seurakuntakeskuksissa

Sellisti, mezzosopraano Seeli Toivio esiintyy 30. kesäkuuta Oulujoen kirkossa. Kuva: Ville Paul Paasimaa

Kulttuuri

Julkaistu: Kirjoittaja: carita marion forsman

Jaa sosiaalisessa mediassa:

Oulujoen kauniissa puujugend-kirkossa järjestetään kolmen konsertin sarja otsikolla Kesäillan musiikkihetki.

”Oulujoen kirkossa kuullaan tulevana kesänä monipuolinen kattaus klassista musiikkia. Tarjolla on sellomusiikkia, pianomusiikkia, yksinlaulua ja yhtyelaulua. Tasokkaat esiintyjät tulevat läheltä ja vähän kauempaa. Oulujoen kirkon ympäristö tarjoaa luonnonkauniin maiseman ja seesteisen miljöön kesän konserteille”, sanoo Oulujoen seurakunnan kanttori Sanna Leppäniemi.

Sarjan ensimmäinen konsertti on torstaina 30. kesäkuuta kello 19, jolloin esiintymässä on mezzosopraano ja sellisti Seeli Toivio.

Toisessa konsertissa 14.7. esiintyy vasta 20-vuotias pianistilahjakkuus Arttu Nevala, jolta kuullaan tunnettujen säveltäjien teosten lisäksi hänen oma sävellyksensä. Sarjan päättää 28. heinäkuuta oululainen lauluyhtye Hoijakka. Konsertteihin on vapaa pääsy.

L. Onervan runoja lauluina

Karjasillan kirkossa esiintyy perjantaina 1. heinäkuuta kello 19 oululainen Teatteri Saaga, joka esittää musiikillisen monologinäytelmän Sekasointuja. Esitys kertoo runoilija L. Onervan kasvutarinan.

Esityksessä kuullaan L. Onervan runoja erityisesti hänen ensimmäisestä, 22-vuotiaana kirjoittamastaan runokokoelmasta Sekasointuja sekä runoihin sävellettyjä klassisia lauluja. Pääroolissa on sopraano Lotta Aakko ja musiikista vastaa kitaristi Jaakko Rosnell. Esityksen on käsikirjoittanut ja ohjannut Niina Aho.

Tiedot kaikista kesän konserteista löytyvät tästä linkistä.