Kellari open mic -runoklubi juhlii 1-vuotissynttäreitä – lavarunoutta voi kokeilla kuka tahansa

Laura Herva avaa maaliskuun Kellari open mic -lavarunousillan. Kuva: Sonja Sinisalo

Kulttuuri

Julkaistu: Kirjoittaja: Pasi Rytinki

Jaa sosiaalisessa mediassa:

Snooker Time -ravintolan alakerrassa on järjestetty jo vuoden ajan kerran kuukaudessa Kellari open mic -klubeja, joissa keskitytään lavarunouteen.

1-vuotissynttäreitä juhlitaan tiistaina 14. maaliskuuta. Illan avaa rovaniemeläisrunoilija Laura Herva, jonka esikoisteos pinnat.hankaumat (Basam Books) ilmestyi syksyllä 2021.

Kellari open mic -klubeille myönnetty Oulun kaupungin tapahtuma-avustus takaa, että klubitoiminta jatkuu myös vuoden 2023 ajan. Klubi-iltoja järjestävän Kellarikollektiivin mukaan lavarunousillat ovat löytäneet hyvin yleisönsä, ja viimeisimmissä klubi-illoissa tila on ollut täynnä. Kellarikollektiivin muodostavat nykyisin runoilija-muusikko Sonja Kaisanlahti ja toimittaja-kirjailija Laura Juntunen.

“On ollut hienoa nähdä, millaisella lämmöllä ihmiset ovat ottaneet klubit vastaan. Runsas kävijämäärä osoittaa, että lavarunoutta ja sen tuomaa yhteisöllisyyttä on kaivattu Oulussa”, Kaisanlahti sanoo klubin tiedotteessa.

“Open micissa on nähty esityksiä niin ensikertalaisilta kuin kokeneemmiltakin lavarunoilijoilta.”

Klubit alkavat lämmittelijäesiintyjien keikoilla, minkä jälkeen mikki on avoin kaikille halukkaille.

“Open micissa on nähty esityksiä niin ensikertalaisilta kuin kokeneemmiltakin lavarunoilijoilta. Klubeilla on ollut hieno tunnelma, sillä yleisö kannustaa kaikkia lausujia. Kellarissa jokainen esitys on arvokas”, Juntunen kertoo.

Kellari open mic – Laura Herva & open mic Snooker Time (Asemakatu 28) 14.3.2023 kello 20 alkaen. Seuraavat klubit järjestetään 25.4. ja 23.5.