Kanteletaiteilija Ida Elina konsertoi Yhteisvastuun hyväksi Oulujoen kirkossa

”Aina, jos voin jotain lasten ja nuorten hyväksi tehdä, sen mielelläni teen”, kommentoi Ida Elina. Kuva: Ronnie Hole Photography

Kulttuuri

Julkaistu: Kirjoittaja: Pasi Rytinki

Jaa sosiaalisessa mediassa:

Ida Elina on moderni pop-kanteletar ja kultaisella lauluäänellään hurmaava laulaja-lauluntekijä.

”Olen kahden lapsen äiti, ja lapset ovat sydämelläni. Aina, jos voin jotain lasten ja nuorten hyväksi tehdä, sen mielelläni teen. Muistelen, että konsertoin Oulujoen kirkossa viimeksi lähes kymmenen vuotta sitten. Myös silloin konsertti oli hyvän asian, eli lasten puolesta. Ilolla palaan jälleen Oulujoen kirkkoon ja mahtavaa saada olla tekemässä hyvää”, kertoo Ida Elina.

Konsertti on osa Ida Elinan 10-vuotisjuhlakiertuetta. Ida Elina on moderni pop-kantelesoittaja, jonka uniikissa kanteleensoittotyylissään kanteleeseen yhdistyy sujuvasti niin räväkkä pop kuin perinnemusiikkikin.

”Ohjelmistossa on omaa musiikkia ja erityisesti aivan tuoretta musaa uudelta albumiltani. Lisäksi konsertissa kuullaan tuttuja lauluja 10-vuotisen taiteilijaurani ajalta, eli sellaista musaa, joka toivottavasti osuu kuulijoiden sydämiin.”

Kynnys madaltuu

Konsertin vapaaehtoisella 10 euron sisäänpääsymaksulla tuetaan vuoden 2022 Yhteisvastuukeräystä.

”Ida Elinan tulo konsertoimaan juuri tänä vuonna Yhteisvastuukeräyksen hyväksi on meille iso juttu. Ida Elinan esiintyminen ja musiikki toivon mukaan saavat liikkeelle ihmisiä, jotka pitävät hänen tavastaan esiintyä. Toisaalta Ida Elina esiintyjänä voi myös madaltaa kynnystä tulla kirkkoon”, kertoo diakonissa Anu Fedotoff Oulujoen seurakunnasta.

Konsertti on katsottavissa suorana lähetyksenä myös Virtuaalikirkossa osoitteessa virtuaalikirkko.fi. Perjantaina 9. syyskuuta Yhteisvastuun lipaskeräys on käynnissä eri puolilla Oulun seurakuntien aluetta. Kerääjinä toimivat vapaaehtoiset sekä Oulun seurakuntien työntekijät.