Kaijontuvan talvijuhlassa perjantaina luvassa kansanmusiikkia, uv-ihomaalausta ja metsädiskoa

Kaijontuvassa järjestetään myös uv-ihomaalaustyöpaja Koko Kaijon Talvijuhlassa perjantaina. Kuva: Mirka Kortesoja

Kulttuuri

Julkaistu: Kirjoittaja: Petri Kristian Isoniemi

Jaa sosiaalisessa mediassa:

Kaijontuvassa, Kaijonharjun kaupunginosan keskustassa järjestetään Koko Kaijon Talvijuhla perjantaina 25. helmikuuta kello 18.00 alkaen. Kysymyksessä on oululaisen Kulttuuriosuuskunta Ilmeen taiteilijoiden järjestämä tilaisuus, joka koostuu työpajasta ja myös juhlasta. Tapahtumaan on vapaa pääsy ja se on suunnattu kaikenikäisille.

”Ehdotus toiminnan järjestämisestä Kaijontuvalle eli Kaijonharjun yhteisötalolle on tullut kaupungin kulttuuripalveluista. Kulttuuriosuuskunta Ilme on ideoinut perjantaisen yhteisöllisen talvitapahtuman ja maaliskuussa alkavan työpajakokonaisuuden Toiveiden torstait. Kulttuuripalvelut ostaa nämä toiminnot Ilmeeltä. Tällainen yhteisötyö on meille tuttua”, Ilmeen toiminnanjohtaja Tuija Pasanen kertoo.

Metsässä järjestetään disko

Koko Kaijon Talvijuhla alkaa perjantai-iltana kello 18.00 Rohto-pelimannien esiintymisellä Kaijontuvalla. Ohjelmassa on silloin kansanmusiikkikonsertti, jossa myös yleisö pääsee laulamaan. Esiintyjinä ovat Tuija Pasanen ja Osmo Hakosalo.

Puolet Minussa -työpaja alkaa myös kello 18.00 ja se jatkuu aina kello 20.00 saakka. Tässä työpajassa keskitytään uv-maalaukseen, jolloin maalauspohjana on mahdollista käyttää omaa tai ystävän vartaloa. Ohjaajana tässä työpajassa toimii Mirka Kortesoja.

Koko Kaijon Talvijuhlan päättää kello 20.00 alkaen tapahtuma nimeltä Hiljainen Hohtava Metsädisko, jonka tapahtumapaikkana on Kaijontuvan vieressä sijaitseva metsä. Juhlan tässä osuudessa on tarkoituksena, että osallistujilla on omat kuulokkeet ja puhelimeen on ladattu spotify-applikaatio. Tähän metsädiskoon tuo hohtoa se, mikäli osallistujat ovat pukeutuneet ledeihin, heijastimiin ja valosarjoihin, ennen kuin he lähtevät tanssimaan metsään.

Koko tapahtuman ajan läheisen Kaijonharjun nuorisotalon edessä on myös ohjelmassa lapsille lumiukkojen tekemistä, jolloin nuorisotalon aukioloa on pidennetty. Tämä on osa Ulkona kuin lumiukko -kampanjaa, jonka on järjestänyt Suomen Latu.

Tapahtumapaikka osa lähiön kehittämistä

Tulevana perjantaina järjestettävä Koko Kaijon Talvijuhlan tapahtumapaikka Kaijontupa on osa Kaijonharjun kaupunginosassa toteutettavaa Kestävä Kaijonharju -projektia. Projekti mahdollistaa sen, että asukkaat pääsevät lisäämään kaupunginosan viihtyisyyttä ja yhteisöllisyyttä. Se toteutetaan vuosina 2021–22 osana ympäristöministeriön koordinoimaa Lähiöohjelma-hanketta.

Kestävä Kaijonharju -hanke tarjoaa Kaijonharjun asukkaille pienrahoitusta ja ohjausta heidän omien projektiensa toteuttamiseen. Ensimmäinen haku projekti-ideoille on käynnissä ja se päättyy 28. helmikuuta 2022.

Kaijontuvalla alkavat maaliskuussa Kulttuuriosuuskunta Ilmeen järjestämät Toiveiden torstait, joista ensimmäinen on 3. maaliskuuta. Nämä ovat taidetyöpajoja, joissa unelmoidaan omasta ja alueen tulevaisuudesta kirjoittamalla tai tekemällä kuvia. Tarkoitus on tehdä yhteistaideteos, joka julkistetaan syksyllä 2022. Toiveiden torstain ohjaajina toimivat Minna Mikkonen ja Riikka Kontio.

Kaijontupa sijaitsee Kaijonharjun keskustassa, osoitteessa Kalavalantie 5. Tämä yhteisötila on avattu lokakuussa 2021 ja se toimii entisen terveysaseman neuvolan tiloissa. Kaijontupa on avoinna tiistaisin kello 10–16 ja keskiviikkoisin kello12–18, jolloin sinne voi tulla vapaasti oleskelemaan. Tilan voi myös varata käyttöönsä maksutta muina aikoina.

Lisätietoja Kestävä Kaijonharju -projektista.