Jazzpatiolla soi jälleen kesätiistaisin maksuton jazz – tarjolla kymmenen yhtyettä ja artistia läpi kesän

Jumprun ja Oulun Musiikkijuhlien perinne kesäisillä jazzpatiotiistailla jatkuu tänäkin vuonna. Kuva: Jumpru

Kulttuuri

Julkaistu: Kirjoittaja: Mun Oulu

Jaa sosiaalisessa mediassa:

Oulun Musiikkijuhlien ja Jumpru Pubin yhteistyössä järjestämä kesäinen Jazzpatio jatkaa perinnettä myös tänä kesänä. Kesätiistaisin 11. kesäkuuta alkaen Jumpru Pubin patiolla kuullaan yhteensä kymmenen jazzyhtyettä ja -artistia. Jazzpatiolle on maksuton mutta ikärajallinen pääsy.

Tänä kesänä Jazzpatiolle haettiin ensimmäistä kertaa esiintyjiä avoimella haulla, joka toteutettiin alkuvuodesta 2024.

Hakijoista mukaan valikoitui muun muassa jazzin klassikoita kuten Way Out Quartet plays Blake, rokkaavaa fuusiojazzia kuten Airaniemi ja Dahlblom Priority sekä pelimusiikin klassikoita jazzyhtyeelle sovitettuna, kuten Arcade Invaders.

Kesän 2024 avaa swingmusiikkia esittävä Henry O Swing Trio. Luvassa on sekoitus swingia ja bluesia perinteitä ja svengiä kunnioittaen. Kokoonpanossa on mukana bluesmuusikkona mainetta saaneen Henry Ojutkankaan lisäksi oululaiset huippumuusikot Harri Sarkkinen kontrabassossa ja Juuso Kiviniemi kitarassa. Ohjelmisto sisältää tunnettuja ja hiukan tuntemattomampia jazzlauluja englanniksi ja suomeksi – luvassa on muun muassa Frank Sinatraa.

Jazzin kesätiistait jatkuvat Jumprun patiolla aina 6. elokuuta asti. Ohjelmistoon voi tutustua tarkemmin Oulun Musiikkijuhlien verkkosivuilla omj.fi.