Järjestäjät tyytyväisiä Suomen ensimmäiseen hävikkiruokafestivaaliin Oulun Prunnitorilla – paikalla satoja kiinnostuneita

Festivaalikansaa Zestii- ja Bettilla -yritysten pöydällä: Kuva: Dodo

Kulttuuri

Julkaistu: Kirjoittaja: carita marion forsman

Jaa sosiaalisessa mediassa:

”Kokemus oli ehdottoman positiivinen, ja teemme kaikkemme, jotta tapahtumasta voisi tulla perinne Ouluun, sanovat järjestäjät, Ravintolakorttelin ravintoloitsija Anne Mikkola ja Dodon hankepäällikkö Minna Sumelius yhteen ääneen.

Tapahtumassa oli näytteilleasettajina oululaisia järjestöalan toimijoita, kuten Oulun Maa- ja Kotitalousnaiset, Oulunsuun Martat ja Prikka Kiertoon -hanke, sekä ruoan parissa toimivia yrityksiä kuten Jokitila, MFC Moodmakers Food Company, Zestii ja Bettilla.

Mukana oli myös ammattiopisto Luovi, joka toi ensimmäisen vuosikurssin opiskelijoitaan kokkaamaan Anne Mikkolan ja opettajansa Kari Heinosen johdolla.

”Päällimmäisenä tapahtumasta jäi mieleen hävikkiruoan aikaansaama luontainen yhteisöllisyys sekä yhteinen tahtotila luovuuteen hävikkiruoan hyödyntämiseksi ja ruokahävikin ehkäisemiseksi.”

Tapahtuma oli Dodo ry:n kaksivuotisen Kaikki Käyttöön -hävikkiruokahankkeen lippulaivatapahtuma. Hankkeessa on tapahtumia vielä syksyn 2022 mittaan Oulussa, Helsingissä, Tampereella ja Turussa ja se tuotetaan Maa- ja metsätalousministeriön Ruokaviraston tuella.

 

Lue myös