Irlantilaismusiikin uranuurtaja The Bothy Band joutui perumaan tulonsa syksyllä Oulun irkkufestivaaleille

Perinteikäs The Bothy Band kokosi rivinsä yhteen yli 40 vuoden jälkeen ja soitti alkuvuodesta comeback-keikkoja Irlannissa. Kuva: The Bothy Band

Kulttuuri

Julkaistu: Kirjoittaja: Mun Oulu

Jaa sosiaalisessa mediassa:

The Irish Festival of Oulu ehti jo iloita maailmankuulun The Bothy Bandin tulemisesta lauantaina 28. syyskuuta Ouluun. Yhtye kuitenkin joutui perumaan esityksensä sairastapauksen takia.

The Bothy Band kertoo lyhyessä tiedonannossaan, että perustajajäsen Donal Lunny ei terveydellisistä syistä pysty esiintymään Oulussa, mutta yhtye toivoo keikan onnistuvan ensi vuonna ja pahoittelee peruuntumistaan.

The Bothy Band on perustettu 1970-luvulla ja sitä pidetään yhtenä kaikkien aikojen arvostetuimpana irlantilaisen kansanmusiikin yhtyeenä kautta maailman. Yhtyettä on kuvattu myös ”rokkibändiksi folk-vaatteissa”.

Yhtye hajosi jo vuonna 1979 ja perustajajäsen Mícheál Ó Domhnaill kuoli vuonna 2006. Yhtyeen ensimmäisellä levyllä viulua soittanut Tommy Peoples menehtyi viisi vuotta sitten.

Tämän vuoden helmikuussa yhtye palasi esiintymislavoille 45 vuoden hiljaiselon jälkeen ja esiintyi täysille saleille Belfastissa ja Dublinissa. Konsertteja on maailmanlaajuisesti luvassa hyvin rajallinen määrä; noin kymmenen.

Ensi syksynä Oulussa piti nousta lavalle nousevat Donal Lunny (bouzouki), Tríona ní Dhomhnaill (kosketinsoittimet), Matt Molloy (huilu), Paddy Keenan (irlantilainen säkkipilli, matala tinapilli), Paddy Glackin (viulu) ja Kevin Burke (viulu) sekä Seán Óg Graham (kitara).

Oulun irkkufestareiden taiteellinen johtaja Brent Cassidy oli tietysti innoissaan yhtyeen saamisesta Ouluun ja toivoo, että uusi tilaisuus koittaisi myöhemmin.

”Tämä Bothy Bandin konsertti on kerran elämässä -tapahtuma. Jo se, että halusivat esiintyä festivaalillamme, kertoo festivaalimme laadusta yhtenä Euroopan parhaista irlantilaisen kulttuurin festivaaleista.”

Festivaalilla myös muuta ohjelmaa

The Irish Festival of Oulu on vuodesta 2006 lähtien tuonut esille irlantilaista kulttuuria Oulussa. Ohjelmassa on tänäkin vuonna työpajoja, kursseja, elokuvia ja dokumentteja, tarinankerrontaa, kulttuurikeskustelua ja muuta kulttuuria koko festivaalin ajan 25.–29. syyskuuta.

Konserteista on varmistunut muun muassa Gatehouse, joka esiintyy Oulun Tuomiokirkossa torstaina 26. syyskuuta sekä Carlos, Sweeney, McMartin trio, joka soittaa Lasaretin Aurora-salissa perjantaina 27. syyskuuta.

Lisätietoja Oulun irkkufestivaaleista tästä linkistä.