Inga Söder ja Peltokurki mukana Oranssit päivät -kampanjassa naisiin kohdistuvaa väkivaltaa vastaan

Inga Söder ja Peltokurjet konsertoivat naisiin kohdistuvan väkivallan vastaisuuden puolesta Oulussa 4. joulukuuta.

Kulttuuri

Julkaistu: Kirjoittaja: Pasi Rytinki

Jaa sosiaalisessa mediassa:

Oranssit päivät -kampanjoi naisiin kohdistuvan väkivallan lopettamiseksi ja tänä vuonna tapahtuman painopisteenä on parisuhdeväkivallan ennaltaehkäisy. 

Oulun vanhaan kappeliin johtaa kynttiläkuja sunnuntaina 4. joulukuuta kello 16 alkavaan Inga Söderin ja Peltokurjen konserttiin. Konsertin ohjelmisto koostuu Peltokurjen omista kappaleista sekä Inga Söderin viime vuosina säveltämistä joululauluista. Mukana on myös muutama perinteinen joululaulu. 

”Ajatuksena meillä on tehdä tähän hetkeen ja kampanjaan sopiva intiimi ja tunnelmallinen, rauhoittava konsertti. Teema on tärkeä ja epätasa-arvo näkyy fyysisenä, seksuaalisena ja henkisenä väkivaltana Suomessa ja maailmalla”, kertoo Inga Söder.

Soroptimistit naisten puolesta

Tilaisuutta järjestävän Oulun soroptimistien presidentti Liisa Koski-Ahonen on iloinen, että Oulussakin hehkuu oranssi naisiin kohdistuvan väkivallan lopettamiseksi. 

”On upeaa, että Inga ja Peltokurki lähtevät mukaan tähän hyväntekeväisyyskampanjaan. Näinä aikoina tarvitaan toinen toisemme tukemista”, Liisa Koski-Ahonen sanoo.

Peltokurki on kahden oululaisen lauluntekijän Anna Peltomaan ja Emma Kurkisen muodostama symbioottinen pohjoinen duo, jonka taika perustuu vahvoihin lauluharmonioihin ja kykyyn tarkastella maailmaa herkkyyden kautta. Peltokurki edustaa stemmavoittoista taidepoppia, jossa on kaikuja kansanmusiikista. Peltokurki julkaisi esikoisalbuminsa keväällä 2021.

Inga Söder on rovaniemeläislähtöinen laulaja ja lauluntekijä. Kokeneena esiintyjänä hän on toiminut useiden arvostettujen orkestereiden solistina sekä esiintynyt lukuisten eturivin muusikoiden ja artistien kanssa. Ingan ammattitaitoinen ja valovoimainen esiintyminen häikäisee taidolla ja lumoaa yleisönsä. Hän toimii Oulun Pop & Jazz konservatoriossa laulun lehtorina valmentaen tulevia laulajatähtiä. Monipuolisen laulajan tunnelmallinen Stream Carries -debyyttialbumi julkaistiin loppuvuodesta 2016.

Soroptimist International on maailmanlaajuinen naisten vapaaehtoisjärjestö. Sorpotimistit tekevät työtä naisten ja lasten elämän parantamiseksi edistämällä erityisesti naisten ja tyttöjen asemaa ja tasa-arvoa.