Ilmakitaraviikko on jo täydessä käynnissä – torstaina kisaavat mustat hevoset ja perjantaina on MM-finaali

Parin koronavuoden jälkeen ilmakitarashow't pääsevät Oulussa vauhtiin livenä. Kuva: arkisto/Sanna Krook

Kulttuuri

Julkaistu: Kirjoittaja: carita marion forsman

Jaa sosiaalisessa mediassa:

Kahtena edellisenä vuonna, kun pandemia jylläsi pahimmillaan, nähtiin ilmakitaransoiton MM-finaalikin pelkästään virtuaalisen livelähetyksen kautta.

Tänä vuonna Rotuaarilla nähdään jälleen liveohjelmaa, mutta virtuaalimaailmaa ei ole unohdettu kokonaan. Jotta kuka tahansa voisi nauttia ilmakitaransoiton MM-kisojen tunnelmasta, livetapahtuman lisäksi järjestäjät striimaavat myös livelähetyksen niin Mustien hevosten karsinnasta kuin MM-finaalistakin. Lähetykset ovat katsottavissa reaaliaikaisesti ilmakitarasivujen etusivulta.

Ilmakitaransoiton MM-kisojen tarkoitus on edistää maailmanrauhaa. Kisan ideologian mukaan sodat loppuvat, ilmastonmuutos pysähtyy ja pahat asiat katoavat, jos kaikki maailman ihmiset soittavat ilmakitaraa. Tämän vuoksi kaikki ihmiset kutsutaan kilpailun päätteeksi soittamaan ilmakitaraa yhtä aikaa, maailman pelastamiseksi.

Ilmakitaransoiton MM-kisat on järjestetty ensimmäistä kertaa vuonna 1996. Tapahtumat tuottaa Airnest Productions Oy.

Mustien hevosten karsinta järjestetään torstaina 25.8. klo 20 Oulun 45Specialissa. Maailmanmestaruudesta puolestaan kamppaillaan perjantaina 26.8. Oulun Rotuaarilla kello 20.

Lisätietoja tästä linkistä.

Lue myös